Виглядатиме на мільйон: як пофарбувати шафу в домашніх умовах
Виглядатиме на мільйон: як пофарбувати шафу в домашніх умовах

Виглядатиме на мільйон: як пофарбувати шафу в домашніх умовах

Усі ми любимо з часом освіжати свою домівку і якщо раніше це потребувало великих фінансових вкладень на нові меблі, то зараз можна оновити все дешево і швидко.

Старі меблі в домі з часом набридають, але багато хто не наважується їх замінити через брак коштів чи небажання тратитись на нові. Однак можна освіжити кімнату навіть зі старими меблями, треба їх просто перефарбувати.

Українська блогерка Олена Корн на YouTube-каналі розповіла, як із легкістю та мінімальними витратами перетворити стару шафу на нову. Для цього потрібно лише декілька інструментів, фарба та знежирювач.

Як перефарбувати шафу в домашніх умовах

Якщо ви вирішили, що готові змінити зовнішній вигляд вашої шафи, то в першу чергу ретельно її вимийте. Потім легко пройдіться наждачним папером по карнизу. Далі потрібно зрозуміти, з чого зроблена ваша шафа. Якщо це ДСП - сенсу шліфувати поверхню немає, достатньо відкрутити ручки і знежирити її антисептиком. Але якщо у вас шафа із МДФ з плівкою, доведеться приділити більше часу підготовці до фарбування.

Спершу зніміть плівку з дверцят. Якщо вона добре відстає, зривайте її вручну. У випадку складнощів, прогрівайте плівку звичайним феном та знімайте покриття. Після цього легенько пошліфуйте поверхню від залишків клею і нанесіть антисептик для знежирення. Останнім етапом підготовки шафи із МДФ до фарбування буде нанесення грунтовки. Їй потрібно 12 годин, щоб просушитися і після цього можна приступати до основного етапу.

Як наносити фарбу на шафу

Для фарбування шафи Олена Корн радить використовувати водорозчинну емаль. Її потрібно наносити велюровим валиком і пензликом у місцях, де не дістає валик. Щоб досягти ідеального тому зазвичай достатньо нанести два шари фарби. Задню стінку шафи можна окремо пофарбувати грунтовкою у балончику, а підтьоки поправити пензликом.

Після того, як фарба висохне, заключним етапом буде встановлення ручок. Якщо старі вам підходять, просто вкрутіть їх назад. Також можна придбати нові. Додатково майстриня радить задуматись про декор, наприклад, у вигляді наліпок на задню стінку.

Хто така Олена Корн?

Олена Корн - українська YouTube-блогер, яка розповідає про ремонт та декор своїми руками. Олена ділиться лайфхаками та порадами, як дешево, але якісно змінити інтер'єр в домі. Її відео про ремонт кухні та меблів набирають десятки тисяч переглядів.

Читайте також поради щодо догляду за меблями:

Источник материала
Поделиться сюжетом