Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні
Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що від саміту НАТО, який відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні, він очікує рішення щодо надання Україні систем Patriot та ухвалення нових двосторонніх безпекових угод.

Про це Глава Української держави повідомив в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

«Я б дуже хотів, щоб цей саміт був успішним для всіх союзників, – розповів Зеленський. – Для України – це платформа Patriot. До речі, моя команда зараз працює у Сполучених Штатах над конкретними речами з цього приводу. Друге, це приєднання більшої кількості країн щодо безпеки України. Третє, те, що сьогодні ми би хотіли (побачити – ред.) потужні кроки від США. Ми б хотіли запрошення (на вступ до Альянсу – ред.), і ми знаємо, що ми його не отримаємо. Хоча, я вважаю, що якщо ми хочемо побачити сильну Америку, сильну у тому сенсі, якого суспільство дуже чекає, то щось на кшталт запрошення – це саме такий знак».

Президент нагадав, що це буде саміт НАТО+ , у якому також братимуть участь країни, які не входять до Альянсу, але й держави, які важливі у світі.

Як повідомлялося, саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться 9-11 липня. Очікується, що українську делегацію на саміті очолить Президент Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом