8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple заблокувала 25 VPN-сервісів для росіян
Apple заблокувала 25 VPN-сервісів для росіян

Apple заблокувала 25 VPN-сервісів для росіян

Відповідну вимогу виставив Роскомнагляд.

Компанія Apple на вимогу Роскомнагляду заблокувала у своєму онлайн-магазині App Store на території РФ 25 мобільних застосунків VPN-сервісів. Про це повідомив Reuters, поcилаючись на російський «Інтерфакс».

Перед цим російські ЗМІ у четвер повідомляли про видалення з App Store низки VPN-застосунків. Зокрема, йдеться про застосунки NordVPN, Proton VPN, Red Shield VPN, Planet VPN, Hidemy.Name VPN, Le VPN та PIA VPN.

У Роскомнагляді згадувану вимогу до Apple обгрунтували тим, що з 1 березня цього року в Росії діє заборона на поширення в мережі інформації, що рекламує або популяризує засоби обходу блокувань для доступу до «протиправного» контенту.

  • Читайте також: Масовий збій у доступі до соцмереж у Росії відбувся через запровадження тотальної цензури, — ISW

Уточнимо, VPN-сервіси дозволяють користуватися ресурсами, доступ до яких заборонено за географічним принципом або на підставі рішень органів влади. Завдяки VPN можна вільно відвідувати заблоковані сайти, достатньо лише вибрати та завантажити додаток на свій комп'ютер або мобільний пристрій.

Фото: ілюстративне / Apple

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Россия Apple
Источник материала
Поделиться сюжетом