8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи втратять ухилянти водійські посвідчення: в ТЦК дали відповідь
Чи втратять ухилянти водійські посвідчення: в ТЦК дали відповідь

Чи втратять ухилянти водійські посвідчення: в ТЦК дали відповідь

Згідно з новими правилами мобілізації та військового обліку, усі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Про покарання для ухилянтів розповів речника Полтавського обласного ТЦК СП майор Роман Істомін.

Чи можуть позбавити водійського посвідчення

За порушення мобілізаційного процесу українців можуть оштрафувати. Також працівники ТЦК мають право звернутися до суду.

У разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення, начальник ТЦК надсилає такому громадянину у паперовій формі засобами поштового зв'язку рекомендованим листом вимогу про виконання обов'язків,
– пояснив Істомін.

Якщо ж громадянин добровільно впродовж 10 календарних днів із дня вручення вимоги не виконав зазначеного обов'язку, ТЦК та СП звертається до суду.

Стосовно тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації на строк до виконання або відкликання такої вимоги. Далі вже буде судове рішення,
– додав речник ТЦК.

Прокоментував обмеження також речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Він наголосив, що в законі йдеться саме про тимчасове обмеження керування транспортним засобом.

У судовому порядку. Після оновлення даних обмеження скасовується,
– підкреслив Лазуткін.

Раніше заступник начальника Черкаського обласного ТЦК та СП, підполковник Василь Фризюк, пояснив, як оновити дані у ЦНАПі без QR-коду. Крім цього, він розповів, що робити, коли є статус "у розшуку".

Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом