8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
До м'яса чи салатів: як замаринувати часник на зиму
До м'яса чи салатів: як замаринувати часник на зиму

До м'яса чи салатів: як замаринувати часник на зиму

Маринований часник – чудова добавка до шашлику, супів, бутербродів і соусів. Його приготування надзвичайно просте, і ви зможете використовувати його, коли захочете.

Маринований часник на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Приготуйте розсіл – 1,5 столової ложки солі на літр холодної води.
  2. Покладіть в банку очищений часник, додайте кріп, скибочки хрону, моркву і гірчицю.
  3. Залийте розсолом і накрийте банку марлею.
  4. Поставте банку на кухню на тиждень або два.
  5. Через тиждень перевірте стан маринування – якщо все гаразд, перекладіть часник в менші банки.
  6. Якщо ні, дайте йому ще кілька днів.
  7. Воду для маринування розбавте холодною водою, щоб вистачило залити банки з часником.
  8. Закип'ятіть розсіл і залийте ним часник.
  9. Закрийте банки та поставте в прохолодне місце.
Источник материала
Поделиться сюжетом