8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Економічне бронювання від мобілізації: до Ради внесли ще два законопроєкти, деталі
Економічне бронювання від мобілізації: до Ради внесли ще два законопроєкти, деталі

Економічне бронювання від мобілізації: до Ради внесли ще два законопроєкти, деталі

У ВРУ розглядають ще два законопроєкти стосовно бронювання за гроші. Згідно з ними, підприємство зможе "залишити" собі співробітника при умові сплати ЄСВ у розмірі 5 мінімальних зарплат.

В український парламент на розгляд було внесено два законопроєкти щодо "економічного бронювання" працівників. Їх ініціатором, як йдеться на сайті ВРУ, стала нардеп від "Слуги народу" Людмила Буймістер.

В документі №11388 йдеться про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей бронювання військовозобов'язаних, а №11332-2 вносить зміни до Податкового кодексу України щодо вимог до сплати єдиного соціального внеску для здійснення бронювання.

Відповідно до законопроєктів, підприємства, які хочуть забронювати працівників від мобілізації, повинні відповідати зазначеним критеріям:

  • сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ) понад 40 тис. грн;
  • мають штатну чисельність працівників від 10 осіб.

За таких умов на підприємстві може бути заброньовано до 50% призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Військовозобов’язані, які заброньовані на період мобілізації зобов’язані будуть уточнити свої облікові дані стосовно їх бронювання через електронний кабінет, або у територіальному центрі комплектування та соціальноїпідтримки за місцем свого перебування або знаходження.

Зазначимо, у парламенті вже зареєстрували законопроєкт №11331, №11331-1 та №11331-2, в якіх йдеться про так зване економічне бронювання.

Нагадаємо, у застосунку "Резерв+" має з’явитись інформація про заброньованих працівників.

Раніше Фокус писав, що загальна норма бронювання сягає 50%, але за певними професіями можна подати клопотання з обґрунтуванням збільшення цієї кількості.

Теги по теме
война Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны