8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Французький художник створив комікс, присвячений допомозі людям у війні в Україні
Французький художник створив комікс, присвячений допомозі людям у війні в Україні

Французький художник створив комікс, присвячений допомозі людям у війні в Україні

Коміксер зобразив історії потерпілих від війни з різних куточків України.

Французький художник коміксів Фаб’єн Тульме створив комікс, у якому зобразив чотири історії постраждалиї від війни чоловіків і жінок з різних куточків України, що отримали допомогу волонтерів. Про це повідомив волонтерський консорціум «Доріжка».

«Ідея коміксу — дати людям за межами України уявлення про руйнівний вплив обстрілів та ескалації конфлікту на повсякденне життя цивільного населення країни», — сказано у повідомленні.

Комікс був створений за сприяння організації-партнера «Доріжки», «Міжнародної солідарності». Спершу він вийшов французькою мовою 24 лютого 2024 року, у другу річницю російського повномасштабного вторгнення в Україну. Після успіху у таких французьких виданнях, як Le Monde, Libération, Courrier International та Society, автор створив українську та англійську версії коміксу.

Додамо, до консорціу «Доріжка» входить п’ять неприбуткових, неполітичних та нерелігійних міжнародних неурядових організацій: «Прем’єр Уржанс Інтернасьональ», Action contre la Faim, Humanity & Inclusion, «Тріангль Женерасьон Юманітер» та «Міжнародна солідарність». Згадані організації через співпрацю із через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), працюють в Україні, щоб задовольнити найнагальніші потреби потерпілих від триваючої війни.

Фото: комікс Фаб’єна Тульме /  «Доріжка»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом