8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як обрати стиглий кавун: ці секрети знають лише справжні знавці
Як обрати стиглий кавун: ці секрети знають лише справжні знавці

Як обрати стиглий кавун: ці секрети знають лише справжні знавці

Обирати кавун в магазині – іноді зовсім непросте завдання, адже хочеться знайти найкращий серед усіх. Та якщо ви знатимете, на що дивитися, у вас все обов'язково вийде.

Як обрати стиглий кавун

Перше, на що потрібно звернути увагу – це на жовтувату пляму на кавуні, яку також називають польовою чи ґрунтовою. І якщо кавун стиглий, тоді ця пляма матиме кремовий, або ж маслянисто-жовтий колір. Натомість світло-зелена пляма сигналізує, що кавун ще може бути зелений.

Інший критерій, який не можна ігнорувати – це вага кавуна. Він має бути важким для свого розміру, адже стиглі ягоди на 92% складаються з води. Якщо ви не дуже впевнені, тоді візьміть в руки інший кавун такого ж розміру. І той, що здасться вам важчим, скоріш за все, буде стиглим.


Кавун потрібно обирати правильно / Фото Pexels

Є частка правди й в теорії про звук, який має видавати кавун. Постукайте по ньому, і якщо почуєте глухий порожнистий звук, тоді він стиглий. Натомість дзвінкий звук означає, що кавун ще не достигнув.

Втім, це далеко не всі способи визначити стиглість кавуна.

  • Коричневі лінії на боці. Вважається, що такі лінії викликані запиленням. І що більше їх на кавуні, то солодший він буде.
  • Подряпайте нігтем. Так ви можете перевірити шкірку кавуна на стиглість. Вона має легко зніматися, а під нею має ховатися блідо-зелений колір.
Источник материала
Поделиться сюжетом