![Як приготувати джем з м'яти: чудово зберігається на зиму](https://thumbor.my.ua/3lAkWplpkPJmND45I8nCIeM3f7o=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8970e9d550bbc88a3e0a18b4f118bcc7.jpg)
Як приготувати джем з м'яти: чудово зберігається на зиму
М'ятний джем – це чудова заготівля на зиму, яка повинна бути на кожній кухні. Зробити варення варто саме зараз, тому що зелень свіжа і ароматна. В період авітамінозу такий продукт стане чудовим противірусним засобом, а також він дуже смачний.
Ідея приготування домашнього м'ятного джему опублікована на сторінці фудблогерки Аліни Бойко (alina boiko 2) в Instgaram. Ідеально їсти в прикуску з чаєм.
Спосіб приготування м'ятного джему (з подвійної порції виходить три банки по 0,5 л.):
1. До 400 г м'яти додати 200 г лимону та 1 л води.
2. Поставити варитись на 20 хвилин.
3. Залишити в прохолодному місці на добу.
4. Відцідити відвар.
5. М'яту та лимон викинути.
6. До відвару додати 600 г цукру.
7. Для кольору додати зелений барвник.
8. Поставити варити на 15 хвилин.
9. Додати 2 пачки агар-агару (по 8 грам).
10. Варити ще 2 хвилини та закрутити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Варення з інжиру
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з кавуна