Як приготувати джем з м'яти: чудово зберігається на зиму
Як приготувати джем з м'яти: чудово зберігається на зиму

Як приготувати джем з м'яти: чудово зберігається на зиму

М'ятний джем – це чудова заготівля на зиму, яка повинна бути на кожній кухні. Зробити варення варто саме зараз, тому що зелень свіжа і ароматна. В період авітамінозу такий продукт стане чудовим противірусним засобом, а також він дуже смачний.

Ідея приготування домашнього м'ятного джему опублікована на сторінці фудблогерки Аліни Бойко (alina boiko 2) в Instgaram. Ідеально їсти в прикуску з чаєм.

Спосіб приготування м'ятного джему (з подвійної порції виходить три банки по 0,5 л.):

1. До 400 г м'яти додати 200 г лимону та 1 л води.

2. Поставити варитись на 20 хвилин.

3. Залишити в прохолодному місці на добу.

4. Відцідити відвар.

5. М'яту та лимон викинути.

6. До відвару додати 600 г цукру.

7. Для кольору додати зелений барвник.

8. Поставити варити на 15 хвилин.

9. Додати 2 пачки агар-агару (по 8 грам).

10. Варити ще 2 хвилини та закрутити.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з інжиру
  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з кавуна
Источник материала
Поделиться сюжетом