7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як відчистити жуйку з одягу: робочий лайфхак від професійного прибиральника
Як відчистити жуйку з одягу: робочий лайфхак від професійного прибиральника

Як відчистити жуйку з одягу: робочий лайфхак від професійного прибиральника

Багато хто не може обійтися без жувальної гумки протягом дня. Через необережність вона може прилипнути до одягу. Що в такому випадку робити порадив спеціаліст.

Жувальна гумка, що прилипає до одягу - це справжня морока для будь-кого. Деколи відчистити її значно тяжче, ніж стару пляму на штанах чи футболці. Однак засмучуватись, якщо ви потрапили у халепу з жуйкою, не потрібно.

Іноземний блогер Томас Ернандес на YouTube-каналі Clean With Confidence розповів, як із легкістю за дві хвилини відчистити жуйку від одягу. Для цього потрібно взяти спирт та армовану стрічку.

Спершу добре промочіть простір навколо та на жувальній гумці спиртом, почекайте 1-2 хвилини. Після цього відріжте клаптик армованої стрічки, щоб вона повністю могла покрити площу жуйки на одязі. Приклейте її та відірвіть стрічку разом із жувальною гумкою. Зрозуміло, що після цього саме вбрання потрібно попрати від плями спирту.

Дивіться відео, як очистити одяг від жувальної гумки:

Як вивести жуйку з одягу за допомогою води

Звичайне протирання чи замочування одягу з жувальною гумкою проточною водою може тільки погіршити ситуацію. Однак, якщо заморозити воду до стану льоду та покласти кубик на жуйку, то вона з часом затвердіє. Після цього за допомогою щітки або рук жувальна гумка легко відійде від тканини.

Як відчистити жуйку феном

Можна спробувати позбутися жуйки на одязі і навпаки, за допомогою тепла. Для цього потрібно включити фен та направити струменем повітря на жувальну гумку. В середньому через 10 хвилин вона розм'якне і ви зможете відчистити її від одягу

Як відмити жуйку з одягу оцтом

Якщо заморозити лід вам не вдається, а фен не працює, ще один робочий лайфхак - це доступний усім оцет. Щоб жуйка відтерлась від тканини потрібно розігріти оцет, вмочити жорстку щітку в нього та очистити нею забруднену ділянку. Після цього елемент одягу потрібно попрати у пральній машинці, або ж вручну.

Хто такий Томас Ернандес?

Томас Ернандес - популярний блогер на YouTube, автор каналу Clean With Confidence. З 2006 року професійно займається прибиранням і в відео ділиться ефективними порадами про те, як очищувати оселю, одяг чи побутові речі швидше і легше. На канал Томаса підписано більше 100 тисяч користувачів.

Більше новин про очищення одягу від забруднень:

Источник материала
Поделиться сюжетом