8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якого підживлення не любить перець: так можна загубити весь урожай
Якого підживлення не любить перець: так можна загубити весь урожай

Якого підживлення не любить перець: так можна загубити весь урожай

Не варто вносити на грядку з перцем ці добрива, щоб не занапастити овочеву культуру.

Українські господарі дуже полюбляють висаджувати перець, але не всім удається зібрати багатий урожай зі своєї ділянки. І справа тут може бути в підживленні, бо овоч не дуже любить деяких з них, тому може часто хворіти та навіть гинути. Розповідаємо, яких добрив не варто вносити у надмірній кількості на ділянку з перцем, щоб не нашкодити рослині.

Якого підживлення не любить перець: відповідь досвідчених городників

  • Азотисті добрива. Не слід зловживати цим підживленням, воно посилює ріст самої рослини, а зав'язь формуватиметься погано. Тому врожаю зі своєї ділянки можна не дочекатися.
  • Добрива з умістом хлору. Перець дуже боїться хлору, рослина може припинити свій ріст і розвиток. Це підживлення може спричинити пожовтіння та опадання листя культури.
  • Надлишок кальцію. Якщо часто удобрювати перець підживленнями з умістом кальцію, це спричинить гниття плодів. Тоді урожаю можна взагалі не дочекатися.
  • Фосфор. Якщо занадто часто удобрювати перець цим мінеральним підживленням, рослина почне хворіти та припинить свій ріст. Фосфор відкладатиметься у ґрунті, що також негативно вплине на кореневу систему культури.
  • Гній та курячий послід. Свіжі органічні добрива обпалюють коріння рослини, тому перець може загинути. Не варто зловживати органікою посеред літа, краще забезпечити культурі регулярний полив.

Як віднадити слимаків від урожаю: простий лайфгак від відомого садівника

Як часто поливати помідори, огірки, капусту, інші овочі у спеку

Що в липні посадити на грядці після цибулі та часнику, щоб до осені отримати врожай

Источник материала
Поделиться сюжетом