7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якщо бажаєте дітям самостійності: яких помилок треба уникати
Якщо бажаєте дітям самостійності: яких помилок треба уникати

Якщо бажаєте дітям самостійності: яких помилок треба уникати

Психологи визначили типові помилки батьків, які заважають проявам самостійності дитини, розповідає Baby 24. Вони універсальні, тож є ймовірність, що ви теж були на цьому шляху та мусите переглянути свій підхід.

  • Говорити замість дитини

Якщо запитання адресоване дитині, то будьте ласкаві не втручатися в розмову. Психологи наголошують, що відповідь замість дитини змусять її почуватися меншовартісною, а цього точно треба уникати. В дорослому житті такі діти дуже бояться проявляти себе та сказати щось "не в тему".

  • Вибір друзів

Усі батьки прагнуть, аби коло спілкування їхніх дітей було якнайкращим. Однак тут дитина повинна мати повну свободу дій. В іншому випадку вона навчиться будувати стосунки з погляду "правильності", а отже, зазнаватиме багатьох розчарувань.

  • Розпорядження фінансами

Гроші – це також елемент виховання, який чудово виконує свою роботу. Ви можете обговорювати витрати та потреби, однак у жодному разі не можна вказувати дитині, що їй варто купувати. Усі діти інколи витрачають гроші на дурнички і це абсолютно нормально. З часом це мину, а от досвід залишиться на все життя.

Источник материала
Поделиться сюжетом