8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Інакше армія РФ пішла б у наступ": стала відома найбільша проблема окупантів
"Інакше армія РФ пішла б у наступ": стала відома найбільша проблема окупантів

"Інакше армія РФ пішла б у наступ": стала відома найбільша проблема окупантів

Якби у російських загарбників вистачало ресурсів, вони б стягнули їх на обраний напрямок і могли б здійснити рішучий наступ.

Російські окупанти посилили свою активність на східному напрямку і при цьому проводять відволікаючі дії на півдні і півночі. Проте у ворога недостатньо резервів.

Якби російські окупанти мали достатню кількість резервів, вони стягували б їх на обраному напрямку та могли б здійснити рішучий наступ. Про це сказав директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський, повідомляє OBOZ.UA.

"Як я бачу ситуацію? Ми спостерігаємо велику активність на східному напрямку та відволікаючі дії на півдні і півночі, але все залежить від того, які резерви є у ворога і які в нас. Якщо б у ворога були достатні резерви, то та стратегія, яку вони використовують, – удари на кількох напрямках – була б схожа на пошук слабких місць і свідчила б про те, що вони здатні перетворити тактичні успіхи на стратегічні. Тобто вони були б здатні стягувати на обраному напрямку резерви і здійснювати рішучий наступ", – йдеться у повідомленні.

Проте, за словами експерта, резервів у ворога недостатньо, так само як їх недостатньо і в нас.

"Власне, про це і сказав Сирський: найбільша проблема – це комплектація особовим складом і технікою. Адже війна ведеться спроможностями, а це комплексна величина, яка залежить і від наявності особового складу, і від його навченості, і від наявності в руках зброї", – сказав Сунгуровський.

Він зазначив, що за цими показниками у нас наразі склався приблизний паритет, хоча у засобах ураження, особливо в повітрі, ворог нас переважає.

"І в цьому наша проблема. Саме тому Сирський говорить про те, що нам потрібно зміцнити ППО. Проте все одно поки що йдеться про паритет, а не про перехоплення ініціативи у ворога і не про перехід до контрнаступу. Думаю, перейти до контрнаступу ми зможемо лише тоді, коли наші партнери нададуть допомогу саме для цього – не для оборони, а для наступальних дій, а також коли ми зможемо забезпечити відповідні резерви. Адже це зовсім інші завдання, які потребують зовсім інших спроможностей", – сказав військовий експерт.

Хто такий Микола Сунгуровський

Микола Вікторович Сунгуровський (01 січня 1951, Москва) - військовий експерт і директор військових програм Центру Разумкова.

У 1972 році закінчив Оренбурзьке вище військове зенітно-ракетне училище.

У 1982 - Київську Академію протиповітряної оборони.

У 1991 - Вищу школу підприємництва при Київському інституті народного господарства.

З грудня 1999 року - координатор програм Українського центру економічних і політичних досліджень (нині-Центр Разумкова). До цього працював завідувачем відділу аналітичної служби апарату РНБО України.

З лютого 2000-го - позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

З грудня 2006 року - директор військових програм Центру Разумкова.

Полковник запасу. Стаж військової служби - 31 рік (з них половина - у науково-дослідних установах). Сфери діяльності - системологія, системний аналіз, стратегічне планування, методи аналізу та забезпечення національної безпеки.

Кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, автор понад 100 наукових праць.

Війна в Україні – останні новини

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про нову небезпеку. Він зазначив, що РФ зосередить кулак і почне ще одне вторгнення. Російські окупанти можуть використати припинення вогню для того, щоб накопичити техніку на окупованих територіях і знову напасти.

Також Зеленський заявив, що цілком можливо примусити Росію закінчити війну у цьому році. Зеленський також висловив своє бачення, за яких умов допомога для України не буде зменшена.

Нагадаємо, в ОП назвали 3 інструменти, щоб закінчити війну. В України є чітке розуміння фіналу цієї війни. Але для цього потрібні інструменти примусу, зазначає Подоляк.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом