8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Іспанія запроваджує перевірку віку, щоб захистити дітей від порно
Іспанія запроваджує перевірку віку, щоб захистити дітей від порно

Іспанія запроваджує перевірку віку, щоб захистити дітей від порно

Іспанська влада планує використовувати цифрові гаманці для перевірки віку користувачів в інтернеті, які намагаються отримати доступ до порносайтів. Про це стало відомо з опублікованого документу.

Зараз іспанська влада розробляє мобільний додаток під назвою Cartera Digital Beta, який буде зберігати "посвідчення повноліття", видане іспанським урядом після аналізу посвідчення особи користувача, яке зберігається в системі. За допомогою цього додатку користувачі зможуть підтвердити свою особу, використовуючи 30 пар ключів, що генеруються кожен місяць.

Згідно з технічним документом, опублікованим цього тижня, цифровий гаманець буде мати подвійну автентифікацію, щоб запобігти доступу неповнолітніх до сайтів для дорослих через пристрої дорослих. Він буде працювати у співпраці з іншими іспанськими органами, такими як Національний інститут кібербезпеки (INCIBE), щоб допомогти ідентифікувати та перевіряти веб-сайти з контентом для дорослих, які користувачі мають право переглядати.


Цифровий гаманець буде також здатен зберігати інші документи, такі як муніципальні реєстри, університетські та позауніверситетські дипломи, а також інші документи, що посвідчують особу користувача.

Ідея використання цифрових гаманців для перевірки віку користувачів має на меті захистити неповнолітніх від доступу до небезпечного контенту. Згідно з даними, кожна третя молода людина в Іспанії дізнається про секс через порно.

Источник материала
Поделиться сюжетом