8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Керівниця будинку культури в Старобільську організовувала «вибори» та масові пропагандистські заходи. СБУ оголосила підозру
Керівниця будинку культури в Старобільську організовувала «вибори» та масові пропагандистські заходи. СБУ оголосила підозру

Керівниця будинку культури в Старобільську організовувала «вибори» та масові пропагандистські заходи. СБУ оголосила підозру

Ольга Чех забезпечила роботу виборчої дільниці на «виборах» російського диктатора і неодноразово брала участь в агітаційних заходах та «святкових урочистостях» на Старобільщині.

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності художня керівниця Старобільського будинку культури Ользі Чех, яка організовувала незаконні «вибори» та пропагандистські масові заходи на окупованій території. Про це повідомило Управління СБУ у Луганській та Донецькій областях.

За даними слідства, Ольга Чех добровільно пішла на співпрацю з ворогом та погодилась на призначення «заступницею голови виборчої дільниці №420 Старобільського муніципального округу ЛНР». 15—17 березня 2024 року, під час «виборів» російського диктатора, вона забезпечила роботу цієї виборчої дільниці.

Крім того, вона неодноразово брала участь у масових агітаційних заходах окупантів на Старобільщині.

Задокументовано, що у 2022—2023 роках Чех спільно з представниками окупаційної влади підготувала, організувала та провела низку «урочистостей» з нагоди російських «свят», їздила у складі агітаційної команди населеними пунктами Луганщини з пропагандистськими виступами на підтримку війни Росії проти України. Під час заходів використовувалася символіка російської агресії, ретранслювалися меседжі кремлівської пропаганди.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 5 та 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Фото: видання «Остров» / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом