8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Липневі сюрпризи: як зміниться курс долара влітку
Липневі сюрпризи: як зміниться курс долара влітку

Липневі сюрпризи: як зміниться курс долара влітку

Що відбувається на валютному ринку

У коментарі 24 Каналу банкір Тарас Лєсовий зазначив, що зміни на валютному ринку влітку досить кволі і цілком прогнозовані. Особливо, якщо порівнювати їх з активними квітнем і травнем.

Тарас Лєсовий

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку

Основні валютні зміни відбуваються в межах нових коридорів 40 – 41 гривень за долар та 43 – 45 ривень за євро. При цьому ситуативно коридори стають значно вужчими, наприклад, 40,4 – 40,7 гривень за долар. Не винятком стане і наступний тиждень: валютні зміни у тижневому розрізі взагалі будуть малопомітними та досить очікуваними.

Впродовж наступного тижня на ринок, як і раніше, впливатиме низка економічних факторів, зокрема:

  • розвиток експортних можливостей та поповнення міжнародних валютних резервів;
  • монетарна політика регулятора;
  • макрофінансова допомога;
  • економічна стратегія країни.

Очікується, що рівень попиту на валюту буде більш-менш збалансованим з пропозицією, а загальна активність на ринку матиме сезонний характер: вона знизиться в середньому на 10 – 15%,
– наголошує Лєсовий.

Яким буде курс після 8 липня

"Літня пауза" на валютному ринку триватиме і наступного тижня. Основні характеристики цього періоду, на думку Лєсового будуть такі:

  • Щоденні курсові коливання: міжбанк – до 0,2 – 0,3 гривні, комбанки – до 0,3 – 0,5 гривні, обмінні пункти – до 0,5 гривні.
  • Різниця між курсами купівлі та продажу: міжбанк – до 0,05 гривні за долар, до 0,1 гривні за євро, комерційні банки – до 0,5 – 0,6 гривні за долар, до 0,8 – 1 гривні за євро, обмінні пункти – до 0,6 – 1 гривні за долар, до 1 – 1,3 гривні за євро.
  • Середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку: 0,3 – 0,5 гривні.
  • Середні курсові відхилення протягом тижня: до 2% від стартового курсу тижня.

Як ми і прогнозували, після квітнево-травневої девальвації гривні, яка сумарно за 2 місяці склала 4%, у червні вона була "нульовою". Ба більше – станом на 1 липня гривня зміцнилася на 8 копійок, відтак офіційний курс долара склав 40,45 гривні проти 40,53 гривні на 1 червня,
– уточнює банкір.

А от коридори валютних коливань, за словами банкіра, з 8 по 14 липня на міжбанку складатимуть 40 – 41 гривень за долар та 43 – 45 гривні за євро. На готівковому ринку цей показник буде 40 – 41,2 гривні за долар та 43 – 46 гривні за євро

Теги по теме
курс валют
Источник материала
Поделиться сюжетом