8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Названо найбільших виробників суниці садової в світі
Названо найбільших виробників суниці садової в світі

Названо найбільших виробників суниці садової в світі

Світовий ринок суниці садової переживає сплеск попиту, а Китай, Сполучені Штати та Єгипет лідирують у її виробництві, пише Hortidaily. Китай лідирує зі значним випередженням – у 3 336 690 тонн, за ним йдуть Сполучені Штати – 1 055 963 тонн та Єгипет – 597 029 тон. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

Іншими відомими виробниками є Туреччина, Іспанія, Бразилія, росія, Польща та Марокко.

У 2024 році виробництво ягоди в Марокко сягнуло 166 955 тонн, дозволило країні потрапити до десятки світових виробників суниці садової. Це свідчить про стійкість місцевого сільськогосподарського сектора та потенціал країни відповідати світовим стандартам, незважаючи на екологічні та логістичні проблеми.

Виробники суниці садової в усьому світі стикаються з проблемами кліматичних коливань врожайності та необхідності обережного поводження та охолодження ягід для збереження їх якості під час транспортування.

Водночас географічні відмінності впливають на сезони дозрівання суниці садової : у помірних регіонах урожай збирають на початку літа, а в екваторіальних суницю садову можна вирощувати протягом усього року.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом