7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не проявив свій типовий удаваний інтерес: в ISW прокоментували відмову Путіна щодо обговорення припинення вогню
Не проявив свій типовий удаваний інтерес: в ISW прокоментували відмову Путіна щодо обговорення припинення вогню

Не проявив свій типовий удаваний інтерес: в ISW прокоментували відмову Путіна щодо обговорення припинення вогню

Російський диктатор Володимир Путін відкрито відкинув участь Росії у будь-яких значущих переговорах щодо обговорюваного останнім часом заклику до угоди про припинення вогню. Натомість вкотре цинічно вимагав "незворотної демілітаризації" України як попередню умову для будь-якого діалогу.

Тобто в його уяві українці фактично "мають здатися" до будь-якого припинення вогню, зазначили в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Цинічні висловлювання міжнародний воєнний злочинець зробив після того, як заклик про cease-fire (англ. припинення вогню), що підкинув його друг угорський прем'єр Віктор Орбан, розкритикував український лідер Володимир Зеленський.

Глава РФ заговорив про це на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані (Казахстан), 4 липня. Але замість того, щоб проявити свій типовий удаваний інтерес до таких переговорів, він категорично відкинув будь-який діалог щодо цього питання.

"Путін неодноразово зображував Захід як передбачуваного партнера з переговорів в угоді про припинення вогню, щоб спонукати його до поступок щодо суверенітету України, але ж він відкинув усі сторони як можливих посередників в угоді між Україною та Росією", – нагадай експерти.

Вони додали, що російський диктатор також відкинув Верховну Раду України як можливу точку дотику для переговорів, незважаючи на те, що раніше він заявляв, мовляв, цей орган є єдиним законним українським утворенням, з яким РФ може вести переговори. Нині ж диктатор вирішив назвати всі українські урядові інститути "нелегітимними або непридатними" для діалогу й відкинув ідею участі у ньому третіх сторін – де-факто відкидаючи будь-який реалістичний процес змістовних переговорів щодо угоди про припинення вогню.

Натомість Путін підкреслив свою вимогу "демілітаризації" України як основну передумову. Він вимагає, щоб Київ погодився на такі кремлівські заходи, які нібито будуть незворотними. Воєнний злочинець, чиї війська вторглися на територію суверенної держави та вбивають мирних громадян, видав, нібито Росія "не може дозволити" українським військовим "скористатися припиненням вогню для відновлення своїх сил".

Водночас він не згадав про майже повну впевненість у тому, що це його армія скористається потенційним cease-fire для цього. Адже немає сумнівів у тому, що саме держава-терорист Росія використовуватиме такий потенційний перепочинок для відновлення, розширення та подальшої мобілізації своїх сил, а також оборонно-промислової бази для майбутньої агресії, спрямованої на руйнування України.

"Відмова Путіна від будь-якої угоди про припинення вогню ще раз показує, що він впевнений у своїй оцінці того, що РФ може здобути перемогу, продовжуючи поступовий наступ, долаючи підтримку України з боку Заходу та виграючи бої на виснаження проти українських сил", – наголосили в ISW.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський підкреслив, що заклик Орбана про cease-fire – це не те, на що піде Київ без чіткого плану, без обговорення цього питання з партнерами, яким довіряє. Він нагадав, що країна вже мала багато зустрічей і переговорів на цю тему, але Кремль завжди зривав домовленості й продовжував вбивати українців.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом