8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Онлайн-бронювання від мобілізації у Дії вже почали тестувати: стало відомо, коли запустять для всіх
Онлайн-бронювання від мобілізації у Дії вже почали тестувати: стало відомо, коли запустять для всіх

Онлайн-бронювання від мобілізації у Дії вже почали тестувати: стало відомо, коли запустять для всіх

В Україні розпочалося бета-тестування електронного бронювання від мобілізації на порталі Дія. Передбачається, що послуга стане доступною за кілька тижнів, тобто, ймовірно, до кінця липня.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час загальних зборів IT Ukraine Association. "Бета-тестування проходить досить успішно через портал Дія. Нормативна база вже теж є", – цитує Федорова DOU.

За словами міністра, коли послуга запрацює для всіх, співробітники компаній зможуть швидко актуалізувати свої дані. А керівники – вибрати співробітників та забронювати їх онлайн.

Йдеться про стратегічне бронювання, а не про економічне. Останнє в Україні ще не діє, законопроекти лише готуються до розгляду парламентом.

Бронювання в Дії: як працюватиме

Згідно з планом, електронне бронювання в Дії здійснюватиметься протягом однієї години з моменту подання заяви. Керівники підприємств також зможуть отримати інформацію щодо кожного свого співробітника.

Процедура оформлення бронювання відбуватиметься у кілька етапів. Для цього:

  • керівник підприємства або держоргану, який має право на бронювання працівників, через портал Дія подає списки працівників та засвідчує електронним підписом заяву.
  • Дія автоматично перевіряє в реєстрах, чи дійсно людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в  систему "Оберіг". Якщо все гаразд, працівник буде заброньований протягом години.
  • Керівник отримає відповідь про бронювання працівника у кабінеті на порталі Дія, а у людини оновиться інформація у "Резерв+". Якщо особа хоче отримати паперове підтвердження, така можливість також буде.
  • Якщо у бронюванні відмовили, керівник також отримає відповідь у кабінеті на порталі Дія.

Як повідомляв OBOZ.UA, деякі компанії можуть позбавити права бронювати співробітників. У парламенті зареєстрували ще 2 законопроекти про економічне бронювання.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом