«Перекрутили і згодували населенню»: На російському ТВ показали, як солдат РФ добив свого пораненого товариша і сказали, що обидва - військові ЗСУ
«Перекрутили і згодували населенню»: На російському ТВ показали, як солдат РФ добив свого пораненого товариша і сказали, що обидва - військові ЗСУ

«Перекрутили і згодували населенню»: На російському ТВ показали, як солдат РФ добив свого пораненого товариша і сказали, що обидва - військові ЗСУ

Відео, на якому російський військовослужбовець стріляє у голову своєму пораненому "колезі", OSINT-аналітики проєкту DeepState. Вони зазначили, що військові на цьому відео рухаються у напрямку, протележному від позицій ЗСУ.

В ефірі пропагандистського телеканалу “Россия 24″ продемонстрували відео, на якому солдат російської армії добиває свого пораненого “товариша”. Глядачам країни-агресорки оголосили, що на відео - українські військовослужбовці. Про це повідомив Telegram-канал Бути Або. 

Відео, зняте на камеру українського FPV-дрона, було оприлюднено в мережі кілька днів тому. На відеозаписі троє військових армії РФ біжать  дорогою, одного з них атакує український дрон, унаслідок чого загарбник дістає поранення. Він просить свого “товариша” добити його пострілом у голову. На відео можна побачити, як він показує пальцем, куди саме потрібно вистрілити. “Товариш” миттєво виконує прохання, стріляє пораненому в голову і біжить далі. Третій “товариш”, який біжить попереду них, взагалі не звертає на все це уваги, не зупиняється і навіть не обертається.  

“Здавалося б, має бути якась межа, вже б просто замовчували такі епізоди. Але ні, перекрутили та згодували населенню...”, - прокоментували у “Бути Або” сюжет на “Россия 24”, у якому сповістили, що всі три  “товариши” - українські військовослужбовці, які “относятся к своим побратимам как к насекомым-вредителям”. 

Telegram-канал “Бути Або” також повідомив, що епізод, зафіксований камерою українського FPV-дрона, стався 22 червня (тоді ж канал це відео і опублікував) поблизу Роботиного, і що цей ролік було геолоковано.  

“Бути Або” надали посилання на Telegram-канал проєкту DeepState, аналітики OSINT якого і виявили геолокацію.  

“На відео, опублікованому в мережі, група з трьох виродків відступає східніше Роботиного. В цей момент у одного з кацапів прилітає fpv-дрон і той просить його пристрелити. Результат на відео. 

Ворог рухається на південь, а не на північ, як ідентифікували деякі аналітики”, - йдеться у повідомленні DeepState. 

На мапі DeepState показано, що військові, які фігурують на відео, рухаються не у бік позицій ЗСУ, а у протилежному напрямку.

Фото: скриншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader