8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща хоче залучити прикордонників з Німеччини, Греції та Фінляндії, щоб захиститися від нелегалів
Польща хоче залучити прикордонників з Німеччини, Греції та Фінляндії, щоб захиститися від нелегалів

Польща хоче залучити прикордонників з Німеччини, Греції та Фінляндії, щоб захиститися від нелегалів

Польща сподівається залучити прикордонників і поліцейських з Фінляндії, Німеччини та Греції для патрулювання кордону з Білоруссю на тлі зростаючого занепокоєння з приводу міграційного тиску зі сходу на Європу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопосадовця польського уряду, передає Укрінформ.

«Підготовка йде повним ходом, і це країни, які мають великий досвід в охороні кордонів. Особливо, наприклад, досвід Греції може бути дуже корисним», — заявив журналістам високопосадовець.

Кордон між Польщеюта Білоруссю став осередком напруженості, оскільки західні чиновники звинувачують уряд у Мінську у використанні мігрантів з неєвропейських країн, яких Білорусь використовує у «гібридній війні» проти Заходу.

За даними агенції Frontex, за перші п'ять місяців 2024 року кількість людей, які намагаються перетнути східний кордон ЄС, зросла майже вдвічі.

Останнім часом офіційні особи Польщі та Фінляндії попереджали, що кількість людей, які намагаються перетнути кордон через Білорусь чи Росію, може значно зрости в найближчому майбутньому.

Польща має намір порушити питання захисту кордонів з Білоруссю на саміті НАТО наступного тижня у Вашингтоні.

Як пише Reuters, Греція розширює огорожу на кордоні з Туреччиною, а Фінляндія намагається перекрити новий шлях мігрантів, які через Росію потрапляють до Європи, розгорнувши більше прикордонних патрулів, дронів і електронних детекторів, а також зводить паркани.

Як повідомляв Укрінформ, Варшава зміцнюватиме фортифікаційні загородження на польсько-білоруському кордоні в умовах прогресуючої гібридної агресії Білорусі проти Польщі.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні із Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej 

Теги по теме
Беларусь Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом