8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прихована функція Google виявляє небезпечне ПЗ, що таємно руйнує Android-смартфони
Прихована функція Google виявляє небезпечне ПЗ, що таємно руйнує Android-смартфони

Прихована функція Google виявляє небезпечне ПЗ, що таємно руйнує Android-смартфони

Шкідливі програми можуть завдати шкоди будь-якому смартфону. Однак додаток Google Play Protect дасть змогу користувачам легко виявляти шахрайські програми на Android-пристроях і відключати їх. Видання The Sun розповіло, як це зробити.

Шкідливе ПЗ може шпигувати за користувачами, красти їхню особисту інформацію, гроші, або непомітно уповільнити роботу пристрою, розрядивши акумулятор. Завадити таким програмам під силу Google Play Protect. Цей застосунок дуже простий у використанні, а його встановлення займає всього кілька секунд.

Щоб завантажити Google Play Protect, потрібно зайти в Google Play Store, натиснути на значок профілю в правому верхньому кутку, перейти в Play Protect — "Налаштування" — "Сканувати додатки за допомогою Play Protect".

Скануванню підлягають тільки додатки, завантажені з Play Store. Але якщо користувачам потрібно сканувати сторонні додатки, є корисне рішення. Потрібно ввімкнути функцію "Поліпшити виявлення шкідливих додатків" у меню налаштувань.

Якщо шкідливий застосунок буде виявлено, його необхідно видалити, зайшовши в "Налаштування", а потім обравши "Застосунки та сповіщення" — "Переглянути всі застосунки". У списку додатків, що з'явився, потрібно вибрати той, який слід видалити, і натиснути на "Видалити". Потім, дотримуючись інструкцій на екрані, завершити видалення додатка.

Не зайвим буде провести перевірку безпеки: потрібно перейти до налаштувань свого облікового запису Google і знайти опцію "Перевірка безпеки", активувати її та виконати подальші інструкції.

Источник материала
Поделиться сюжетом