8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Родитимуть ледь не до зими: чим підгодувати кабачки
Родитимуть ледь не до зими: чим підгодувати кабачки

Родитимуть ледь не до зими: чим підгодувати кабачки

Кабачки необхідно підгодовувати упродовж усього періоду плодоношення.

Кабачки можуть радувати щедрим урожаєм. Для цього їм потрібно забезпечити правильний догляд і подбати про підгодівлю. При цьому найкраще діють саме органічні добрива, які коштують копійки, а результат дають шикарний. Як змусити кабачки довше родити, розповіли на Youtube-каналі "Дім і присадибна ділянка".

До речі, раніше ми писали, як правильно садити кабачки у відкритий ґрунт і яке добриво вносити прямо у землю. Читайте матеріал: Що покласти в лунку при посадці кабачків: копійчана добавка вразить урожаєм.

Які добрива люблять кабачки

Кабачки необхідно підгодовувати упродовж усього періоду плодоношення. Можна чергувати настій кропиви, настій коров'яку, деревний попіл. Гарна підгодівля для кабачків - це борна кислота.

Щоб приготувати настій, половину чайної ложки сухої борної кислоти потрібно розвести в невеликій кількості гарячої води. Довести обсяг до 10 літрів. Додати 15-30 крапель йоду та 1 літр молочної сироватки.

Сироватка потрібна для того, щоб молочнокислі бактерії не давали розвиватися грибкам, що дуже корисно для імунітету рослин.

Бор сприяє гарному наростанню зав'язей, запобігає їхньому пожовтінню та засиханню. А йод захищає плоди від розвитку гнилі та зміцнює імунітет рослини.

Коли всі інгредієнти добре перемішані, кабачки необхідно обприскати з пульверизатора.

Ще одна робоча підгодівля готується на основі звичайного цибулевого лушпиння. Цей настій є для багатьох рослин профілактичним засобом від хвороб.

Також можна використовувати готові мінеральні суміші. Важливо, щоб у складі був фосфор, калій та трохи азоту.

Як правильно поливати кабачки

Поливати кабачки потрібно досить рясно в міру висихання землі. Волога повинна проникати в землю на глибину до 50 см. При цьому не можна використовувати для поливу холодну воду: капіляри коренів стискаються, вода погано всмоктується, в результаті рослини відчувають шок. Крім того, це може призвести до кореневої гнилі. Температура води для поливу має бути не нижче 20 °C.

Яке листя кабачків потрібно видаляти

Якщо кабачки ростуть на родючому ґрунті, то утворюють добре розвинені кущі з великою кількістю листя. У спекотне літо листя допомагає вберегти ґрунт від пересихання. Якщо починаються дощі, температура повітря знижується, виникає ризик виникнення грибкових захворювань, а зав'язі кабачків загнивають. Тому старе, пожовкле й пошкоджене листя потрібно періодично видаляти. Робити це можна приблизно раз на тиждень, щоб рослини не відчували стресу.

Після видалення листя кабачки потрібно підживити азотними добривами, щоб стимулювати подальший розвиток куща.

Наприкінці літа, коли ночі стають прохолодними, кабачки можна прикрити агроволокном, встановивши над грядками дуги. Щоб прискорити ріст плодів восени, верхівки головних стебел прищипують.

Дивіться відео - Як змусити кабачки довше родити:

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка"

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка" має понад сто тисяч підписників. Він був зареєстрований 31 серпня 2020 року.

Канал спеціалізується на порадах із садівництва та городництва. Також автори діляться рецептами заготовок на зиму та іншими корисними порадами. Загалом на каналі понад 400 відео.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом