У Києві посилять обстеження об’єктів культурної спадщини, що пошкоджені війною
У Києві посилять обстеження об’єктів культурної спадщини, що пошкоджені війною

У Києві посилять обстеження об’єктів культурної спадщини, що пошкоджені війною

Про це повідомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Для цього розпорядженням міської адміністрації Департаменту охорони культурної спадщини доручили створити Комісію з обстеження щойно виявлених об’єктів культурної спадщини та пам’яток місцевого значення на території Києва, пошкоджених внаслідок воєнних дій у період збройної агресії рф проти України.

«До складу Комісії увійдуть представники Департаменту, уповноважені представники власників чи управителів об’єктів культурної спадщини, спеціалісти з вищою архітектурною та будівельною освітою, представники районних державних адміністрацій. У випадку нових пошкоджень пам’яток – райдержадміністрації мають оперативно поінформувати про це Департамент. Комісія обстежуватиме такі об’єкти та складатиме відповідний акт»

Як розповіла директорка Департаменту, в Києві з початку повномасштабного вторгнення внаслідок ворожих обстрілів пошкоджень зазнали, зокрема, такі культові споруди: Музей Ханенків, Національний музей «Київська картинна галерея», Національний музей Тараса Шевченка, Національний науково-природничий музей, Київський міський будинок вчителя, корпуси Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Наукова бібліотека імені Володимира Максимовича та окремі історичні будівлі.

Раніше писалось: У Києві говорили про те, як відновити зруйновану культурну спадщину після закінчення війни

Источник материала
loader
loader