7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У відпустку майже задарма: найкращі бюджетні курорти Європи
У відпустку майже задарма: найкращі бюджетні курорти Європи

У відпустку майже задарма: найкращі бюджетні курорти Європи

Мінімальна сума коштів у гаманці зовсім не означає неякісний відпочинок. Варто лише дізнатися, де пропонують чудові умови для літньої подорожі не за всі гроші світу. Куди поїхати, щоб не перейматися за цифри на ціннику — розповідаємо нижче. 

Кос, Греція

Невеликий острів розташовується в Егейському морі. Тут багато доступних готелів, сонячний клімат та красива природа. До речі, це один із найближчих архіпелагів до Туреччини, до Бодрума всього 27 кілометрів. 

  • Мастіхарі

Один із найчистіших пляжів. Поціновувачам віндсерфінгу тут точно сподобається, адже на місцевості постійно дмуть вітри. Інфраструктура досить розвинена. У розпорядженні туристів магазини, прокат автомобілів та численні таверни з морепродуктами. 

З локації відкривається чудовий краєвид на протилежний острів Калімнос. До речі, на березі не чергують рятівники, тому що тут мілко й невисокі хвилі. А ще тут малолюдно.

  • Камарі-Кефалос

Містечко збудували на місці руїн стародавнього поселення. Тому сюди дуже часто приїжджають прихильники археології. На місцевості переважають довгі піщані узбережжя та блакитна вода.

До речі, поселення ділиться на дві частини: туристичну та для тутешніх. Апартаменти для гостей знаходяться у Камарі. В Кефалосі проживають греки.

  • Кардамена

Розвинений центр туризму з розкішними готелями та затишними номерами. На околицях курорту можна побачити стародавній театр, храм Аполлона та базиліки. Це місто чудово підійде для молоді, адже тут розкинулося безліч пабів, барів та гучних клубів. А ще тут часто проводять театральні вистави, танцювальні вечори та конкурси.

Двомісний номер економкласу, за 5 ночей, обійдеться у $430 зі сніданком. Обід у недорогому ресторані коштує від $10.

Фуншал, Португалія

Курорт славиться величними скелями, гірськими вершинами та багатою флорою. Обов'язково підіть до місцевих парків чи ботанічного саду. На території локацій зібрали екзотичні рослини з різних куточків світу. А ще завітайте до саду орхідей. Тут зростає безліч сортів цих квітів.

Найвідоміший пляж Прая-Формоза розташовується на захід від міста. До речі, він має відзнаку Блакитного прапора. Це гарантує туристам чистоту води та наявність важливої інфраструктури: паркування, душі й туалети, рятувальна станція та дитячий майданчик. Безкоштовні узбережжя Фуншалу — Прая-ду-Горгульо та Прая-де-Сао-Тіаго.

Два односпальні ліжка в готелі обійдуться у $731 за 5 ночей. Комплекс приблизно знаходитиметься за 450 метрів від пляжу. Обід у недорогому ресторані коштує від $8,50.

Сліма, Мальта 

Найважливіше та найпопулярніше місце країни серед мандрівників. Прибережна зона славиться золотим піском та прозорою водою. Вздовж вулиць розташовується безліч кафе.

Курорт особливо сподобається дайверам. Тутешнє море приготувало багато таємниць. Обов'язково придбайте квиток на круїз, яхти тут відпливають регулярно.

Також радимо відвідати Палаццо Капуа. Резиденцію побудували у XIX столітті в неокласичному стилі. Тут часто проводять урочистості. Пообідати в ресторані чи скуштувати смачну піцу можна у Фортіца Сліма. Фортецю звели англійці ще в індустріальну епоху. Раніше вона слугувала оборонним об’єктом, сьогодні тут розмістили різноманітні заклади харчування. Щоб вдосталь помилуватися місцевою архітектурою, прямуйте до Старого міста Rudolf Street.

Апартаменти з терасою за 550 метрів від набережної коштують від $584 за 5 днів для двох. Вечеря у бюджетному кафе вартуватиме від $18,20.

Апулія, Італія 

Найвідоміший регіон країни. Якщо дивитися на карті, то це — "каблук" так званого італійського "чобота".

Поніжитися на прекрасних піщаних пляжах можна в Торре-дель-Орсо та Порто-Чезарео. Щоб помилуватися скелястими берегами, радимо поїхати до Отранто та Санта-Марія-ді-Леука. Також рекомендуємо відправитися до Національних парків Мурдже та Гаргано. 

Двомісний номер економкласу з 1 ліжком або двома окремими обійдуться у $302 за 5 ночей для двох. Обід у недорогому ресторані коштує від $15.

Пореч, Хорватія 

Туристичний центр відомий активним нічним життям.

До речі, набережна тут не піщана, а галькова. З памʼяток радимо відвідати Старе місто, яке зберігає архітектурні шедеври часів Стародавнього Риму. Обов'язково сходіть до площі Марафор. Тут знаходяться фрагменти старовинної бруківки та руїни храму Нептуна. 

Найпопулярніші зони для розслаблення серед туристів: City Beach, романтичний куточок Borik та Зелена і Блакитна лагуни.

Перша лінія, номер із вітальнею та кухнею обійдуться у $575 за 5 ночей для двох осіб.

У місті зведено безліч кафе, де можна спробувати хорватську вуличну їжу. Серед різноманіття смаколиків рекомендуємо скуштувати бурек, загорські штруклі та грильовані овочі. Обід в недорогому ресторанчику коштує від $8,02.

Відкривайте для себе незвідані місця, адже світу є чим дивувати. Нехай розпочнеться ваша подорож мрії!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом