8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна має перемогти, щоб Росія не зважилася на нову агресію - глава МЗС Румунії
Україна має перемогти, щоб Росія не зважилася на нову агресію - глава МЗС Румунії

Україна має перемогти, щоб Росія не зважилася на нову агресію - глава МЗС Румунії

Україна має перемогти у війні задля запобігання розв’язуванню Росією нової агресії в майбутньому.

Про це заявила міністерка закордонних справ Румунії Люмініцея Одобеску на брифінгу за результатами тристоронніх перемовин з главами МЗС України і Молдови, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Одобеску зазначила, що сьогоднішня зустріч засвідчує тверду підтримку Румунієютериторіальної цілісності України на тлі триваючої російської агресії, а також процесу європейської інтеграції України та Молдови до ЄС у нинішніх складних умовах.

Очільниця МЗС Румунії поінформувала, що однією з основних тем сьогоднішніх перемовин було питання безпеки.

«На жаль, Росія продовжує свою жахливу агресію проти України, а також дії щодо дестабілізації регіону. Україна має перемогти у війні не лише тому, що це правильний шлях, і не лише для стабільності і безпеки Чорноморського регіону, а також щоб не заохочувати Російську Федерацію розв’язати нову агресію в майбутньому», - сказала Одобеску.

Вона повідомила, що під час перемовин міністри обговорили також зміцнення шляхів солідарності, що дуже важливо для підтримки стійкості України зараз і в контексті майбутньої відбудови.

За словами Одобеску, ще однією важливою темою була співпраця в енергетичній сфері.

«Ми засудили цинічні атаки російських військ по енергетичній інфраструктурі України… Румунія разом з Україною шукатиме рішення цієї проблеми», - запевнила очільниця МЗС.

Як повідомлялося,у Кишиневі 5 липня відбулись тристоронні переговори міністрів закордонних справ України, Румунії і Молдови.

Фото: Дмитро Кулеба/X

Теги по теме
война Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом