8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці разом з естонцями розробили автономний поштомат для балтійського оператора
Українці разом з естонцями розробили автономний поштомат для балтійського оператора

Українці разом з естонцями розробили автономний поштомат для балтійського оператора

Нова розробка українського та естонського стартапів Jetbeep та Parcelsea для естонської логістичної компанії Omniva може працювати на одній батарейці приблизно два роки. Про це Speka розповіли в Jetbeep.

Як зазначають творці, поштомат працює на мікроконтролері та батарейках. Втім, технологія дає такі ж функції, що й поштомати, що залежать від електромережі.

Як працює автономний поштомат від Jetbeep та Parcelsea

Автономні поштомати розташовані у спальних районах у радіусі 300 м від будинку. Вони доступні за підпискою за 1 євро/місяць. Мережа поштоматів є відкритою, її можуть використовувати будь-які компанії доставки.

Як прихильники відкритих мереж, ми дуже раді взяти участь у цьому проекті. Ми вважаємо, що це чудовий приклад компромісу між оптимізацією вартості доставки та наближеністю до клієнта, Валерій Чекалкін, CEO Jetbeep

Через поштомати можна як отримувати замовлення, так і робити відправляти посилки або оформлювати повернення. Запуск поштомату уже успішно відбувся в Естонії.

Особливість технології в тому, що, навіть працюючи за допомогою мікроконтролера та батарейок, розробка дозволяє використовувати такі функції:

1. Екран.
2. Кейпад.
3. Сканер.
4. Телеметрію.
5. Стабільний доступ до інтернету.
6. Роботу через спеціальний застосунок.
Поштомат працює на одній батареї до двох років залежно від функціонала. Для логістичних компаній це означає можливість не змінювати свої робочі процеси та знижує витрати порівняно з іншими рішеннями автономності, що працюють на PC.

Технологія, що стоїть за розробкою, економічно вигідна навіть для невеликих поштоматів.

Источник материала
Поделиться сюжетом