8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українцям радять поєднувати Ethernet та PON для стабільного інтернету
Українцям радять поєднувати Ethernet та PON для стабільного інтернету

Українцям радять поєднувати Ethernet та PON для стабільного інтернету

Експерт радить під’єднатися до послуг двох інтернет-провайдерів задля стабільного та надійного доступу до мережі.

Член правління Інтернет асоціації України (ІнАУ) Олександр Арутюнян рекомендує користувачам, чия діяльність залежить від стабільного інтернет-з’єднання, під’єднатися до двох провайдерів, що працюють за різними технологіями. Про це він повідомив у коментарі для LIGA.net.

За словами експерта, оптимальним варіантом є поєднання послуг провайдерів, що використовують технології Ethernet та PON. Це особливо актуально в умовах можливих віялових відключень електроенергії.

«На сьогодні вартість інтернету в Україні настільки низька, що кожна людина, яка залежить від віддаленого навчання або роботи, має мати двох провайдерів, які працюватимуть за обома технологіями», – зазначив Арутюнян.

Експерт також звернув увагу на економічний аспект питання. За його словами, у великих містах провайдерам вигідніше використовувати наявні Ethernet-мережі, ніж розбудовувати нову інфраструктуру PON. Це пов’язано з високою вартістю технології PON та сумнівами щодо її довгострокової необхідності після стабілізації енергопостачання.

Арутюнян додав, що багато провайдерів, які працюють на основі Ethernet-технології, вже забезпечують свої мережі джерелами безперебійного живлення. Це робить перехід на PON менш доцільним з погляду забезпечення стабільного інтернет-зв’язку.

Источник материала
Поделиться сюжетом