8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Знайдену на автобусній зупинці картину Тиціана продали на аукціоні
Знайдену на автобусній зупинці картину Тиціана продали на аукціоні

Знайдену на автобусній зупинці картину Тиціана продали на аукціоні

У 1995 році картину знайшли в поліетиленовому пакеті на автобусній зупинці в Лондоні. Вона має розмір 46,2 см на 62,9 см.

Картина італійського майстра епохи Відродження Тиціана, яку одного разу знайшли на автобусній зупинці в Лондоні, була продана на аукціоні за кругленьку суму. Про це  CNN.

Зокрема, Відпочинок на шляху до Єгипту пішла з молотка на аукціоні Christie’s за 22,3 мільйона доларів. До початку торгів шедевр оцінювали у 15-25 мільйонів фунтів стерлінгів (19-32 мільйони доларів).

На картині зображені Ісус, Марія і Йосип, які відпочивають на шляху до Єгипту після того, як дізналися, що Ірод, який правив Юдеєю, хоче вбити молодого Ісуса Христа.

Ця картина розміром 46,2 см на 62,9 см вважається крихітною у порівнянні з деякими масивними роботами, якими Тиціан, справжнє ім’я якого Тіціано Вечелліо, прославився в кінці свого життя.

Твір Відпочинок на шляху до Єгипту він створив у першому десятилітті 16 століття, ще на початку своєї кар’єри.

Після переходу з рук одних європейських аристократів до інших картина була викрадена наполеонівськими військами під час французької окупації Відня в 1809 році та вивезена до Парижа.

У 1815 році її повернули до Відня, і вона знову потрапила до приватних колекцій, поки не опинилася у Джона Александра Тінна, 4-го маркіза Бата, у графстві Вілтшир, Англія.

У 1995 році її було викрадено з Лонгліта, будинку нащадків Тінна, і вона зникла на сім років, поки її не знайшов на автобусній зупинці в Лондоні детектив Чарльз Гілл.

Раніше повідомлялося, що акварельну ілюстрацію до першої книги серії Джоан Роулінг Гаррі Поттер і філософський камінь продали на аукціоні за 1,9 мільйона доларів.



Источник материала
Поделиться сюжетом