Генералу, за наказом якого випустили ракету по багатоповерхівці в Одесі, заочно оголосили підозру
Генералу, за наказом якого випустили ракету по багатоповерхівці в Одесі, заочно оголосили підозру

Генералу, за наказом якого випустили ракету по багатоповерхівці в Одесі, заочно оголосили підозру

В Україні заочно повідомили про підозру командувачу дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ, який у квітні 2022 року віддав наказ про ракетні удари по цивільних об’єктах Одеси, у результаті чого загинули вісім місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру командувачу дальньої авіації Повітряно-космічних сил Збройних Сил РФ. Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, російський генерал одержав від військово-політичного керівництва держави-агресора бойові розпорядження завдати ракетних ударів по цивільних об’єктах та населенню Одеси.

Генералу, за наказом якого випустили ракету по багатоповерхівці в Одесі, заочно оголосили підозру - Фото 1

Командувач своєю чергою віддав злочинний наказ підрозділам дальньої авіації РФ атакувати місто високоточними ракетами.

23 квітня 2022 року екіпаж важкого бомбардувальника злетів з аеродрому “Енгельс” у Саратовскій області РФ. Він здійснив пуск трьох крилатих ракет типу Х-101 із повітряного простору над Каспійським морем.

О 14:30 дві російські ракети влучили у цивільні об’єкти на території міста – 16-поверховий будинок ЖК “Тірас” та територію Новоміського кладовища.

Внаслідок ракетної атаки загинули 8 місцевих жителів, серед них 3-х місячна дитина. Отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 12 людей.

Пошкоджено житловий комплекс, бізнес-центр, автомобілі та місця поховань на кладовищі.

У рамках кримінального провадження встановлюються усі особи причетні до трагічних подій.

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року за матеріалами СБУ Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт російських посадовців, причетних до обстрілів цивільної інфраструктури України. Фігурантами є: командувач дальньої авіації Повітряно-космічних сил Збройних сил Росії, генерал-лейтенант Сергій Кобилаш та командувач Чорноморського флоту військово-морського флоту Збройних сил РФ, віцеадмірал Віктор Соколов.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
loader
loader