СБУ підтвердила затримання експрокурора Ільницького
СБУ підтвердила затримання експрокурора Ільницького

СБУ підтвердила затримання експрокурора Ільницького


Також затримано тещу колишнього прокурора, у сумочці якої було виявлено близько 1,5 млн у гривневому еквіваленті.

Правоохоронці ліквідували чергову схему ухилення від мобілізації, що діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей. Про це СБУ у суботу, 6 липня.

“У результаті комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки – місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її зятя, колишнього прокурора (Ростислава Ільницького – ред.), який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що адвокатка (Богдана Москва – ред.) діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. Вартість послуг зловмисників становила до $12 тисяч з людини. Загалом вони встигли “заробити” майже 500 тисяч доларів.

Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності. Така схема давала змогу потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

Правоохоронці затримали адвокатку під час отримання першої частини коштів у розмірі $3500. А під час обшуку у неї в ручній сумочці виявили близько 1,5 млн у гривневому еквіваленті. Вилучено і чорнові записи, що підтверджують ведення протиправної діяльності.

Слідчі повідомили адвокатці про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.3 ст.369-2 КК України).

Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 2 млн гривень застави, Офіс генпрокурора.

Раніще у суботу ЗМІ повідомили . Він ховався на горищі в будинку тещі – адвокатки Богдани Москви.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року у Львівській області колишній прокурор Ростислав Ільницький та Роксолана Москва зіграли пишне дводенне весілля. На заході були присутні депутати, бізнесмени, співробітники податкової, поліції, ДБР, різних силових структур та українські зірки.

Пізніше стало відомо, що Ільницького оголосили в розшук. Йому інкримінували підроблення документів, печаток, штампів та бланків.



Теги по теме
Украина СБУ фото Коррупция взятка
Источник материала
loader
loader