Україна закликає болгарських політиків не використовувати тему війни в політичних цілях
Україна закликає болгарських політиків не використовувати тему війни в політичних цілях

Україна закликає болгарських політиків не використовувати тему війни в політичних цілях

Посольство України в Республіці Болгарія закликає політичних діячів цієї країни утриматися від використання теми війни в політичних цілях.

Про це йдеться у коментарі української дипмісії, опублікованому на її сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Посольство України в Болгарії закликає усіх офіційних осіб та усі політичні сили Болгарії утриматися від використання теми війни в політичних цілях", - заявили дипломати.

Вони наголосили, що українці щодня платять найстрашнішу ціну за стримування агресора.

"Заклики обмежити чи заблокувати допомогу Україні практично означають спонукання сприяти державі-агресору. Уповільнення чи обмеження надання необхідної допомоги Україні призведе не до миру, а до більшої кількості жертв і наближення фронту до кордонів ЄС. Натомість збільшення оборонної допомоги для України сприятиме зміцненню безпеки в усьому регіоні, відновленню поваги до міжнародного права та наближенню справедливого миру", - йдеться у зверненні посольства.

У диппредставництві наголосили, що лише спільними зусиллями світова спільнота може і має примусити агресора припинити загарбницьку війну та відновити мир. "Відновлення безпеки можливе виключно через об'єднання зусиль", - наголошують дипломати.

При цьому підкреслюється, що Україна високо цінує і вдячна Республіці Болгарія, Народним зборам та уряду за ухвалені рішення на підтримку України та за всю надану політичну, фінансову, енергетичну, гуманітарну та оборонну практичну допомогу.

«Це є значним внеском у нашу спільну перемогу, підтвердженням історично дружніх українсько-болгарських відносин та взаємодопомоги у скрутні часи», - заявили у дипмісії.

Як повідомляв Укрінформ, в. о. прем’єр-міністра Болгарії Димитар Главчев заявив, що Софія може надати Україні допомогуорієнтовно на суму 80 млн євро, якщо це рішення схвалить парламент. Водночас лідер найбільшої партії «ГЕРБ» Бойко Борисов і голова парламентської групи «Рух за права і свободи» Делян Пеєвски висловилися проти такого рішення.

Фото: flagmaster.com.ua

Источник материала
loader
loader