Російські війська концентруються на Донеччині та не полишають спроб зруйнувати Часів Яр - Сили оборони
Російські війська концентруються на Донеччині та не полишають спроб зруйнувати Часів Яр - Сили оборони

Російські війська концентруються на Донеччині та не полишають спроб зруйнувати Часів Яр - Сили оборони

Російські окупаційні війська намагаються збільшити кількість активних ділянок фронту на Донеччині. 

Про це в ефірі "Ми - Україна" розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає Укрінформ. 

"Торецький напрямок, на якому активізувалися російські загарбники, до цього був у дещо "сплячому режимі". Окупанти цілеспрямовано завдають ударів по населених пунктах - це і Шуми, і Нью-Йорк, і безпосередньо Торецьк", - поінформував речник. 

За його словами, саме це мав на увазі головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, коли казав про збільшення активної лінії фронту. 

"Противник там намагається проводити активні бойові дії і здійснює обстріли з різних видів озброєння по населених пунктах - це і Шуми, і Нью-Йорк, і безпосередньо Торецьк. Тому малося на увазі, що ворог намагається зі сторони Горлівки на Торецькому напрямку в сторону Костянтинівки штурмувати наші позиції. Він переважає там піхотою та застосовує артилерію й авіацію", - зазначив Волошин.

Крім того, росіяни не полишають спроб зруйнувати Часів Яр. Так, за минулу добу на тому напрямку було зафіксовано понад 1100 мінометних та артилерійських обстрілів, з них понад 250 обстрілів припали безпосередньо на Часів Яр.

"Наші захисники дають відсіч - знищили понад 100 окупантів, 132 отримали поранення, знищено кілька одиниць техніки, склади з боєприпасами та бліндажі. Зокрема цікаву техніку знищили бійці 24 ОМБр. Це САУ "Тюльпан" - великокаліберна та потужна зброя, яку знищили наші оператори дронів", - додав він.

Як повідомлялось, на фронті минулої доби, 5 липня, сталося 139 бойових зіткнень з російськими загарбниками. Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 6 липня 2024 року становлять близько 549 840 осіб, зокрема за останню добу - ще 1260 осіб.

Теги по теме
война Обстрел
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader