Готується зустріч Байдена з Зеленським на саміті НАТО для обговорення підтримки України
Готується зустріч Байдена з Зеленським на саміті НАТО для обговорення підтримки України

Готується зустріч Байдена з Зеленським на саміті НАТО для обговорення підтримки України

Україна знову стане однією з ключових тем на міжнародній арені, коли Президент США Джо Байден зустрінеться з Володимиром Зеленським під час саміту НАТО. Очікується, що зустріч відбудеться на полях саміту і буде присвячена підтвердженню підтримки України від США та інших світових лідерів.

У Білому домі заявили, що працюють над організацією кількох зустрічей президента США Джо Байдена з різними світовими лідерами на полях саміту НАТО, зокрема з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це йшлося на пресконференції, присвяченій саміту НАТО.

“… у президента буде доволі напружений графік з огляду на його зобов’язання як господаря саміту, ми працюємо над організацією кількох зустрічей із різними світовими лідерами на полях саміту, зокрема й з Президентом Зеленським… І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою поділимося”, – повідомив вищий представник Адміністрації Байдена.

Він також зазначив, що “наступного тижня ви також побачите потужну демонстрацію підтримки України з боку США та союзників. Союзники підтвердять, що майбутнє України – в НАТО; зроблять важливі нові заяви про те, як ми збільшуємо військову, політичну та фінансову підтримку НАТО для України. Це частина українського “мосту до НАТО”.

“А в кулуарах саміту президент Байден проведе захід із Президентом Зеленським і майже двома дюжинами інших союзників – вибачте, а також майже двома дюжинами наших союзників і партнерів, які підписали двосторонні угоди про безпеку з Україною”, – додав представник Адміністрації Байдена.

За його словами, Сполучені Штати також оголосять про нові кроки щодо посилення протиповітряної оборони та військового потенціалу України, щоб допомогти Україні продовжувати захищатися сьогодні і стримувати російську агресію в майбутньому.

“Разом Вашингтонський саміт надішле путіну сильний сигнал: якщо він думає, що зможе пережити коаліцію країн, які підтримують Україну, він глибоко помиляється”, – резюмував представник Адміністрації Байдена.

Теги по теме
Владимир Зеленский Джо Байден Новости политики встреча
Источник материала
loader
loader