Глава МЗС Британії: Ми підтримуватимемо українців, які захищають свободу від нової форми фашизму
Глава МЗС Британії: Ми підтримуватимемо українців, які захищають свободу від нової форми фашизму

Глава МЗС Британії: Ми підтримуватимемо українців, які захищають свободу від нової форми фашизму

Британська військова, економічна, політична та дипломатична підтримка України залишатиметься непохитною.

Про це йдеться у статті нового глави МЗС Великої Британії Девіда Ламмі, опублікованій в неділю в польському виданні Rzeczpospolita.

У статті Ламмі підкреслив, що під час найближчих зустрічей з польським колегою Радославом Сікорським, а також главами дипломатій Німеччини і Швеції Анналеною Бербок і Тобіасом Більстремом він хоче обговорити поглиблення співпраці, аби разом мати можливість реагувати на сучасні виклики. Найактуальнішим з цих викликів він назвав Україну.

“Ми підтримуватимемо хоробрих українців, які захищають свободу перед обличчям нової форми фашизму Володимира Путіна. Британська військова, економічна, політична та дипломатична підтримка України залишатиметься непохитною”,- наголосив Ламмі у статті.

Водночас, він підкреслив, що ця підтримка є ще сильнішою, якщо відбувається співпраця з іншими країнами. За його словами, Польща, Німеччина і Швеція теж незмінно підтримують Україну.

“Безпека Європи буде пріоритетом зовнішньої та оборонної політики цього уряду”, - підкреслив новий глава британської дипломатії.

Ламмі зазначив, що варварське вторгнення Росії чітко показало, що потрібно робити більше для зміцнення власної обороноздатності.

Глава британської дипломатії повідомив, що разом з прем’єр-міністром і міністром оборони Великої Британії він братиме участь на наступному тижні у саміті НАТО у Вашингтоні.

Ламмі повідомив, що з Сікорським, Бербок і Більстремом він хоче обговорити питання інвестицій, зокрема у сфері ОПК, а також гарантування Україні “її власного, чітко визначеного шляху до НАТО”.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Король Великої Британії Чарльз III призначив лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера прем’єр-міністром Сполученого Королівства і доручив йому сформувати новий уряд. Стармер вже висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: No 10 Downing Street 

Теги по теме
Украина
Источник материала
loader
loader