ШІ-функції у смартфонах Samsung стануть платними - ЗМІ
ШІ-функції у смартфонах Samsung стануть платними - ЗМІ

ШІ-функції у смартфонах Samsung стануть платними - ЗМІ

Корпорація Samsung повідомила, що її пристрої Samsung Galaxy, які отримали чимало функцій штучного інтелекту, зможуть використовувати їх безкоштовно до 2026 року.

Після чого відбудеться перехід на платну модель, тобто, за Galaxy AI доведеться платити. Про це з посиланням на SamMobile повідомили УНІАН.

Чи стануть платними всі функції, чи тільки якась їхня частина - не говориться.

Більша частина ШІ-обчислень відбувається на серверах компанії Samsung. А вони коштують грошей, повідомляється.

Тому користувачам доведеться платити, якщо вони хочуть користуватися всіма ШІ-фічами у повному обсязі. І це цілком стандартна практика.

Інші автори ШІ, такі як Open AI і Google, теж спочатку запускали безкоштовні версії своїх сервісів (ChatGPT і Google Gemini), а потім пропонували преміум-пропозиції.

Повідомляється, що тим самим шляхом піде і компанія Apple. Передбачається, що з виходом iOS 18 користувачі iPhone та інших "яблучних" девайсів отримають найбазовіші інструменти ШІ, а просунуті ШІ-функції потребуватимуть платної підписки.

На відміну від Apple, Samsung не стала затягувати з реалізацією ШІ-функцій, а також додала їх не тільки у новенькі Galaxy S24, а й у флагмани минулих років. Смартфон за допомогою ШІ складе коротке зведення по нотатках, допоможе в обробці знімків або переведе телефонний дзвінок у режимі реального часу.

Источник материала
loader
loader