В Інституті вивчення війни назвали справжню мету «мирної місії» прем'єр-міністра Угорщини
В Інституті вивчення війни назвали справжню мету «мирної місії» прем'єр-міністра Угорщини

В Інституті вивчення війни назвали справжню мету «мирної місії» прем'єр-міністра Угорщини

Найімовірніше, Орбан прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори, щоб підірвати європейську підтримку України. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

За даними аналітиків, зусилля Орбана з просування переговорів, імовірно, є частиною його постійних зусиль зі зміщення уваги Європи на обговорення мирних переговорів і відмову від обговорення військової підтримки України.

"Орбан постійно виступав проти і підривав зусилля ЄС з надання військової допомоги Україні, і зміщення акценту Європи з військової допомоги підтримує цю ширшу мету тепер, коли Угорщина стала головою Ради ЄС», - пишуть в ISW.

 Також у звіті згадується, що прем'єр-міністр Болгарії Дімітар Главчев 5 липня запропонував Болгарії виступити посередником у мирних переговорах між Україною і Росією. Крім того, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан 6 липня також закликав Україну розширити і прискорити поточний мирний процес, щоб запобігти «поглибленню поляризації» і «поставити дипломатію в пріоритет».

«Заклики Орбана та інших до переговорів і мирна формула України - це різні зусилля з різними цілями, і президент росії володимир путін продемонстрував, що він не зацікавлений у будь-яких угодах на основі переговорів, окрім капітуляції України», - зазначають аналітики.

Водночас, підкреслюють в ISW, здатність України продовжувати свій власний мирний процес залежить від її здатності звільнити значну в оперативному плані територію. При цьому Україна не зможе здійснити успішні контрнаступальні дії на підтримку цієї мети без військової підтримки Заходу в найближчій і середньостроковій перспективі, зазначають в ISW.

В Інституті вивчення війни назвали справжню мету «мирної місії» прем'єр-міністра Угорщини - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader