В Литві пройшли навчання, згідно яких ворог напав на країну і тепер просувається далі вглиб
В Литві пройшли навчання, згідно яких ворог напав на країну і тепер просувається далі вглиб

В Литві пройшли навчання, згідно яких ворог напав на країну і тепер просувається далі вглиб

На території Литви пройшли навчання НАТО «Залізний вовк». Сценарій навчань полягав у тому, що ворог напав на Литву і тепер просувається далі вглиб країни. 

Про це повідомляє командування німецького Bundeswehr.

Після багатоденної розвідки бельгійськими та німецькими розвідувальними силами в районі операції багатонаціональна бойова група виходить на позиції. 

Командир передової бойової групи eFPenhanced, підполковник збройних сил Німеччини Марек Крюгер розповів, що протягом кількох годин в бойову готовність були приведені понад 1000 солдатів, які пройшли загалом понад 300 кілометрів, а потім провели контратаку на складній місцевості та захистили простір, який зайняли. 

Як відзначається, узгодженість вогню і пересування власних сил є необхідною умовою успішної атаки і відбиття навали.

«Як командир, я пишаюся тим, чого ми досягли тут, у Литві, за останні чотири місяці. Цей високий рівень відданості, професіоналізму та командного духу для мене не є природним», – сказав він.

Коментуючи війну проти України, Марек Крюгер сказав, що сили НАТО повинні щодня демонструвати високу оперативну готовність, щоб стримати потенційного агресора, щоб зберегти територіальну цілісність Литви. 

Крім того, каже він, робота таких сил також полягає в тому, щоб дати зрозуміти людям у Литві, що військові альянсу знаходяться тут поруч з ними. 

«Я дуже пишаюся тим, що ми досягли цього досягнення в тісному та дуже інтенсивному обміні між шістьма країнами», – відзначив командир передової бойової групи eFPenhanced.

Чисельність задіяних сил обмежена, щоб не створювати враження, що вони загрожують росії. Головна цінність цих сил полягає в тому, що неможливо вторгнутися до Польщі або країн Балтії без бою з солдатами та стрілянини по прапорах залучених держав НАТО, що дасть привід для війни. Вважається, що перспектива війни з усіма цими країнами стримує агресію.

У 2017 році НАТО збільшило свою присутність у східній частині альянсу чотирма багатонаціональними бойовими групами в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. Розширена передова присутність (EFP) – це союзницькі передові оборонні та стримуючі військові сили в Північній, Центральній та Східній Європі.

Після вторгнення Росії до Криму держави-члени НАТО на Варшавському саміті 2016 року домовилися про передислокацію чотирьох багатонаціональних батальйонних бойових груп до районів, які можуть зазнати нападу.

Чотири початкові багатонаціональні батальйонні бойові групи базуються в Естонії, Латвії, Литві та Польщі та очолюються Великобританією, Канадою, Німеччиною та Сполученими Штатами відповідно.

Для солдатів у Литві це означає безперервне навчання високої інтенсивності з метою підтримки та подальшого підвищення високого рівня підготовки. 

Через чотири місяці всі країни змогли довести, що всі механізми зчеплені разом під час масштабних навчань «Залізний вовк» під керівництвом литовської бригади «Залізний вовк». 

Німеччина, будучи базовою державою бойової групи передової присутності у Литві, робить значний внесок у захист східного флангу НАТО. Тут пліч-о-пліч тренуються, живуть і тренуються близько 1400 солдатів із шести країн.

Источник материала
loader
loader