Кінокомпанія Paramount Global об'єднається зі студією Skydance
Кінокомпанія Paramount Global об'єднається зі студією Skydance

Кінокомпанія Paramount Global об'єднається зі студією Skydance

Одна з найбільших голлівудських кінокомпаній змінить власника.

Paramount Global об'єднується зі студією Skydance у компанію New Paramount, що буде мати іншого власника. Про це повідомила пресслужба компанії Paramount.

Американські медіахолдинги Paramount Global і Skydance Media домовилися про злиття, яке призведе до зміни власника Paramount. Угоду реалізують у два етапи.

На першому етапі інвестиційний фонд RedBird Capital Partners і сім'я мільярдера Ларрі Еллісона (його син – засновник Skydance), виплатять 2,4 млрд дол грошовими коштами за National Amusements, материнську компанію Paramount.

На другому етапі вони віддадуть ще 4,5 млрд дол за акції класу А та В Paramount, з правом і без права голосу, а також інвестують 1,5 млрд дол у вигляді первинного капіталу.

Унаслідок злиття буде сформовано компанію New Paramount з оцінковою вартістю на рівні 28 млрд дол.

Закриття угоди щодо злиття очікується у першій половині 2024 року. Після цього сім'я Еллісон та RedBird володітимуть 100% акцій New Paramount класу A та 69% акцій класу B.

Керівниками нової компанії стануть син засновника Oracle Девід Еллісон, який обійме посади голови правління і гендиректора, та Джеф Шелл, який стане її президентом.

Додамо, у червні 2023 року «1+1 media» та Paramount Global запустили телеканал Nickelodeon українською мовою. У вересні Nickelodeon завершив перехід на українську мову та відтоді має 100% українськомовну доріжку. У грудні Paramount Global у співпраці з «1+1 media» оголосили про появу українськомовного контенту на міжнародних розважальних каналах для дітей Nick Jr. і Nicktoons.

Фото: Paramount Global / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Голливуд кинопроизводство
Источник материала
loader
loader