Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ
Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ

Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ

Бійці 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади отримали мобільну сауну на базі середньотоннажника Nissan Atleon. Машину переобладнали майстри громадської організації «Патріоти Тячівщини», а передавав лазню особисто її голова – Іван Ведмідь.

Пересувний комплекс обладнаний душовим відділенням. На даху встановлено бак із водою, розрахований на 100 осіб. Для сауни є зовнішня топка. Приміщення всередині оббите деревом, водночас паритися тут можуть до 6 бійців.

Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ - Фото 1

Автомобіль оснащений додатковим акумулятором та генератором. Останній можна висувати та використовувати для підзарядки інших споживачів. Крім мобільної сауни, волонтери також передали захисникам кілька комплектів шин для позашляховиків.

Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ - Фото 2

Зазначимо, що вантажівки Nissan Atleon випускалися на іспанському заводі Nissan Motor Iberica з 2000 по 2013 рік. Машини пропонувалися у численних виконаннях: повною масою від 3,5 до 15 т, шістьма варіантами колісної бази та кабінами завширшки 2,0 або 2,2 м.

Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ - Фото 3

Nissan Atleon на вулицях Малаги, 2012 р. Фото автора

На машини встановлювалися турбодизелі Nissan – чотирициліндрові, робочим об’ємом 3,0 та 4,0 л , У 110 – 150 к. с., так й 6-циліндрові, на 6,0 л потужністю 210 к. с. У 2006 році машина зазнала рестайлінгу, на неї також почав встановлюватись двигуни Сummins: 4,5л та 6,7 л потужністю від 185 до 246 к. с.

Nissan Atleon переробили на мобільну лазню для ЗСУ - Фото 4

Nissan Atleon 150.25 після рестайлінгу. На вулицях Кортрейку, Бельгія, 2011 р. Фото автора

Источник материала
loader
loader