Помер продюсер «Титаніка» та «Аватара» Джон Ландау
Помер продюсер «Титаніка» та «Аватара» Джон Ландау

Помер продюсер «Титаніка» та «Аватара» Джон Ландау

Ландау було 63 роки. Більше року перед смертю він боровся з раком.

5 липня помер кінопродюсер Джон Ландау, який спродюсував одні із найкасовіших фільмів усіх часів «Титанік» і «Аватар». Про це пише BBC.

Джон Ландау був сином голлівудських продюсерів Елі та Еді Ландау і деякий час був виконавчим директором кінокомпанії 20th Century Fox, де керував такими фільмами, як «Останній з могікан» та «Міцний горішок 2».

Ландау був багаторічним продюсерським партнером режисера Джеймса Кемерона, Разом у 1997 році вони створили «Титанік», який став першим фільмом, що подолав позначку в $1 мільярд у світовому кінопрокаті.

Крім того, Кемерон і Ландау створили фільм «Аватар» та його продовження «Аватар: Шлях води». Ландау також працював над двома наступними сиквелами «Аватара», які мають вийти у 2025 та 2029 роках.

Як партнери-продюсери Ландау та Кемерон створили у 2019 році екранізацію книги «Соляріс» польського фантаста зі Львова Станіслава Лема з Джорджем Клуні в головній ролі.

«Джон Ландау вірив у мрію про кіно. Він вважав, що кіно — це найкраща форма людського мистецтва, і щоб знімати фільми, потрібно спочатку самому бути людиною. Його пам’ятатимуть не тільки за його фільми, але й за душевну щедрість», — сказав Кемерон.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Смерть Кино
Источник материала
loader
loader