Зовсім інша філософія: польські військові про перехід з Мі-24 на американські Apache
Зовсім інша філософія: польські військові про перехід з Мі-24 на американські Apache

Зовсім інша філософія: польські військові про перехід з Мі-24 на американські Apache

Військові кажуть, що американський ударний гелікоптер побудовано за іншою філософією. Він модульний, простіший в обслуговуванні та має низку переваг над радянськими машинами.

Польща придбала у Сполучених Штатів ударні гелікоптери AH-64E Apache. Журналісти Defence 24 поспілкувалися з техніками 56-ї авіабази 1-ї бригади армійської бригади, які вже навчилися працювати на нових апаратах.

За словами техніків, вони проходили навчання в Техасі на базі Лакленд. Вони вчилися на віртуальних моделях машин, на практиці та в теорії. Загалом вони здали близько 30 іспитів. Військові мали можливість бачити модель гелікоптера й розібрати кожний елемент, що побачити, як воно працює.

Мацей Шопа раніше працював з радянськими гелікоптерами Мі-2, Мі-24 та PZL W-3 Sokol.

"Безумовно. AH-64E вимагає більше навчання, але він, можливо, не простіший, але працювати з ним інакше. У цьому і є різниця між нашими вертольотами, особливо старими "Мі" та Apache. Відмінності були скрізь. У загальному обслуговуванні, проведенні ремонтів, самій механізації або навіть в організації роботи. Існує багато технічних рішень, які є більш доступними і призводять до скорочення часу на виконання різних робіт. Наприклад, є кращий доступ до генераторних установок. Існує також модульна система, коли в разі поломки ви не демонтуєте всю пошкоджену електростанцію, а просто витягаєте стару і ставите нову. Це рішення, безумовно, набагато швидше", — розповів Шопа.

Також вони відзначили, що AH-64E можуть працювати з невеликих та прихованих баз завдяки тому, що перед польотом майже не потрібні тести. Треба менша кількість обслуги, щоб "підняти" вертоліт.

Источник материала
loader
loader