Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ
Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ

Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ

У Люксембурзі, на площі Клерфонтен, асоціація українців LUkraine організувала мітинг – перформанс у пам’ять про вбитих унаслідок останніх ракетних атак РФ українців.

Як повідомляє кореспондентка Укрінформу, на акцію, що проходила під гаслом "Європо! Врятуй дітей в Україні," приїхали чимало українців із Франції та Німеччини.

Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ - Фото 1 Українці у Люксембурзі провели мітинг- перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ / Фото: Катерини Мостової

Під час перформансу кількадесят людей у «скривавленому» одязі лягли на бруківку, символізуючи жертв атак у Києві, Кривому Розі, Дніпрі та інших містах. Учасники називали ім'я кожного вбитого і розповідали його історію.

«Ми хотіли показати, що це не якісь там абстрактні цифри кількості загиблих. Ми називали кожного лікаря, кожну дитину, і людина, яка ототожнювала себе з цією жертвою, піднімалась, щоб місцеві розуміли, що це є особи. Ми розповідали про кожну долю. Я сподіваюся, що це зачепило місцевих», - сказала ведуча акції Марія Колесник.

Учасники також намагались донести думку, що всі українці, де б вони не були, залишаються єдиною нацією, яка продовжує допомагати і працювати для України.

«Кожен із нас - це краплинка великої нації, яка зараз, коли боляче, стає в Києві пліч-о пліч, щоб допомагати розбирати завали, передавати воду. Ми так само маємо робити все, щоб протидіяти тому, що чинить Росія, показувати про це світові», - вважає Колесник.

Українці також подякували прем'єр-міністру Люксембургу за підписання безпекової угоди і за підтримку на України шляху до НАТО.

Як повідомлялось, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Слов'янську. У столиці одна з ракет влучила у будівлю дитячої лікарні «Охматдит».

За даними Київської міської військової адміністрації, станом на 10 липня кількість загиблих у Києві зросла до 33.

Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader
loader