Якщо ви збираєтеся побалувати себе солоденьким, то найкращий вибір – морозиво. Про це йдеться у публікації Daily Mail.
Дієтологи вважають, що є дивовижні переваги для здоров’я, особливо в порівнянні з іншими солодощами, позбавленими поживних речовин.
Так, дві третини склянки молочного морозива є гарним джерелом кальцію, який робить кістки та м'язи міцнішими.
Деякі види морозива мають близько шести грамів білка на порцію, що можна порівняти з кількістю цієї речовини в яйці.
«Поєднання білка та помірного рівня жиру також уповільнює вивільнення цукру в кров, що запобігає різким стрибкам глюкози в крові, пов'язаним з діабетом. Наприклад, деякі жувальні цукерки які мають 0 г жиру і практично не мають білка або клітковини», – пишуть журналісти.
За словами дієтолога Шеллі Боллс, морозиво домінує над іншими менш поживними десертами. За її словами, дві третини склянки молочного морозива містить близько 12% від щоденної рекомендованої кількості кальцію.
«Кальцій – це, як правило, поживна речовина, яка не споживається в американській схемі їжі, тому це чудова новина, що коли ми вирішимо насолодитися солодким частуванням, це також може забезпечити деякі харчові переваги», – зазначила експертка.
У свою чергу Стефані Ван'т Целфден розповіла, що поєднання помірного жиру та білка в морозиві зробило його хорошим варіантом для діабетиків.
«Комбінація жиру та білка з цукром зменшує вміст цукру в крові, на відміну від десертів з меншим вмістом жирів, такими, як сорбет», – сказала дієтолог.
Раніше у Польщі інспекція з питань сільського господарства та якості харчових продуктів (IJHARS) в Любліні заборонила реалізацію на ринку трьох партій морозива загальною вагою 8,48 тонни. Продукт привезли з України. Через його розморожування управління видало розпорядження, що «підлягає негайному виконанню».