Прорив росіян на Харківщині відбувся б незалежно від того, хто був би Головкомом ЗСУ - Зеленський
Прорив росіян на Харківщині відбувся б незалежно від того, хто був би Головкомом ЗСУ - Зеленський

Прорив росіян на Харківщині відбувся б незалежно від того, хто був би Головкомом ЗСУ - Зеленський

Давати оцінку роботі Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського в контексті прориву росіян на Харківщині можна буде в післявоєнний час. Слід пам’ятати, що саме під командуванням Сирського звільняли Харківщину і зупиняли росіян.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції.

"У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї і голосування пакета (військової допомоги - ред.) майже вісім місяців. А це дуже серйозний виклик. Я не хочу порівнювати, я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував завдання на своєму місці. Складно сказати, щоби було, якби не змінилося керівництво армії (заміна главкома Валерія Залужного на Олександра Сирського - ред.). І, відверто, я не хочу про це говорити. Це питання і розмови післявоєнні. Ми повинні поважати і бути вдячними всім, хто воює за Україну і захищає державу», - наголосив Зеленський.

Він також відзначив, що прорив росіян на Харківщині відбувся б незалежно від того, хто був би Головнокомандувачем.

«Я не вважаю, що якщо б будь-хто був на місці Сирського, не було б відповідного прориву (прорив РФ на Харківщині - ред.). Я вважаю, він би був, бо цього хотіли руські. У них було завдання зайти і окупувати Харків. Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського в тому, що він знає Харків і це немало. Він відвойовував його, відвойовував той регіон і успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням. Але знов таки – мені складно порівнювати. Зупинили (росіян - ред.) – молодці. Не дали окупувати Харків, без пакета (військової допомоги – ред.), – молодці. А потім з деталями будемо розбиратися, коли у нас буде пауза", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня ДБР розпочало слідство у справі про прорив ворога через державний кордон у Харківській області, у якій фігурують командири 125 окремої бригади тероборони.

За попередніми даними слідства, командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів, зокрема 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади та 172 окремого стрілецького батальйону, не організувало належним чином оборону позицій на кордоні з РФ.

Також триває перевірка рівня забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодії між військовими підрозділами тощо.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader