Вважаю, що представники Росії повинні бути на другому Саміті миру, — Зеленський
Вважаю, що представники Росії повинні бути на другому Саміті миру, — Зеленський

Вважаю, що представники Росії повинні бути на другому Саміті миру, — Зеленський

Підготовка до другого Саміту миру має завершитися у листопаді цього року

Президент України Володимир Зеленський вважає, що на другому Саміті миру повинні бути присутні представники Росії.
Про це він заявив під час пресконференції в Києві 15 липня.

«Вважаю, що представники Росії повинні бути на другому Саміті миру. Ми повинні бути максимально відкритими, і тоді в нас є шанс залучити не тільки наших близьких друзів з Європи, але й інші країни світу, які нам потрібні. Без них та їхніх пропозицій, хоч і не обов'язково з усіма речами погоджуватись, але ми повинні відкритими до діалогу», – зазначив Зеленський. 

Також він додав, що підготовка до другого Саміту миру має завершитися у листопаді цього року.

За словами президента, перша зустріч щодо опрацювання висновків Саміту миру відбудеться наприкінці липня — на початку серпня, імовірно, у Катарі. У Катарі міністри та радники безпеки країн-учасниць швейцарського саміту підготують план щодо енергетичної безпеки.

У серпні в Туреччині відбудеться зустріч, присвячена вільному мореплавству, на якій порушать питання щодо продовольчої безпеки.

А у вересні представники країн-учасниць повинні зустрітися в Канаді для розроблення плану щодо обміну полонених та повернення дітей.

Президент сподівається, що до листопада буде повністю готовий план реалізації всіх згаданих трьох пунктів і тоді можна буде провести другий Саміт миру. 

У ньому взяли участь 92 країни на рівні глав держав чи урядів, міністрів зовнішніх справ чи посланців, а також вісім організацій, зокрема ООН, ОБСЄ, Рада Європи тощо.

За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Читайте також: 

  • «Голуби миру» та «швейцарська підробка»: як Росія намагається знецінити Глобальний саміт миру
  • Від «тріумфу зеленізму» до «предвісника закінчення війни»: як українські медіа висвітлювали Саміт миру в Швейцарії
  • Повернення всіх викрадених дітей та всіх полонених, контроль України над ЗАЕС. Reuters оприлюднив проєкт комюніке Саміту миру

Фото: Володимир Зеленський/ Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Украина Владимир Зеленский обмен пленными
Источник материала
loader
loader