Відключення світла через збій на Ростовській АЕС торкнулись півдня росії та окупованого Криму
Відключення світла через збій на Ростовській АЕС торкнулись півдня росії та окупованого Криму

Відключення світла через збій на Ростовській АЕС торкнулись півдня росії та окупованого Криму

Масштабний збій стався у роботі Ростовської атомної електростанції, що у росії. Там вже почали вимикати світло у низці населених пунктів. Відключення торкнулись і окупованого Криму.

Про це повідомляє російське міністерство енергетики.

"В енергосистемі півдня росії через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС, в умовах підвищених навантажень на енергосистему з метою збереження стійкості енергосистеми введено тимчасові графіки обмеження споживання на 1,5 ГВт", - заявили у міністерстві.

За їх даними, енергоблок нібито було відключено автоматично через неполадки на турбогенераторі. Ростовська АЕС складається із чотирьох енергоблоків. Це найбільша станція півдні росії, її потужність становить 4 ГВт. Станція забезпечує близько 75% виробництва електроенергії у Ростовській області.

Водночас, російські ЗМІ заявляють, що без електропостачання зилишилисб близько мільйона споживачів у Ростовській, Краснодарській, Волгоградській областях. 

Окрім цього окупаційний голова Криму Михайло Развожаєв заявив, що на півострові також вводять графіки відключення світла. Це пов'язано таокж з поломкою на АЕС і тим, що через аномальну спеку зростає рівень споживання електроенергії.

Відключення світла торкнуться таких міст у Криму: Ялта, Алушта, Феодосія, Судак, Керч, а також селища і села Бахчисарайського та Сімферопольського районів: Левітанівка, Гришине, Калініне, Фрунзе, Новоселівське, Мирний, Поповка, Штормове, Кутове, Піщане, Берегове, Білокам'яне, Тургенівка, Дачне, Холмівка, Танкове, Перевальне, Червонолісся, Мармурове, Зарічне, Добре, Піонерське, Андрусове, Войкове, Яскраве Поле, Синицине, Краснівка, Василькове, Желябівка, Веселе.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader