Спроба підкупу Кубракова й Найєма: ВАКС почав розгляд справи проти народного депутата
Спроба підкупу Кубракова й Найєма: ВАКС почав розгляд справи проти народного депутата

Спроба підкупу Кубракова й Найєма: ВАКС почав розгляд справи проти народного депутата

Вищий антикорупційній суд розпочав розгляд у справі стосовно народного депутата та його спільника, обвинувачених у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

«17 липня 2024 року колегія суддів ВАКС розпочала розгляд по суті у справі стосовно чинного нардепа та його спільника, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення - міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у судовому засідання прокурор САП виклала короткий виклад обвинувального акту та виступила зі вступною промовою.

Сторона захисту теж розпочала виступи зі вступними промовами.

Наступне засідання у справі призначене на 14 серпня, поінформували у САП.

Як повідомляв Укрінформ, САП у травні скерувала до суду справу стосовно народного депутата, обвинуваченого у спробі підкупу на той час віцепрем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова і голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма.

У межах досудового розслідування встановлено, що депутат, діючи у змові з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм товариство. Пропонована сума хабаря мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

За даними слідства, надалі фігуранти надали частину неправомірної вигоди у розмірі $150 тисяч.

ВАКС обрав запобіжний захід депутату у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

Йдеться про народного депутата Сергія Лабазюка, який після внесення застави вийшов з-під варти.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
loader
loader