Оновлення даних після 16 липня: чи залишається штраф?
Оновлення даних після 16 липня: чи залишається штраф?

Оновлення даних після 16 липня: чи залишається штраф?

"Резерв+" подолав позначку в 3,4 млн оновлень. При цьому, з цих 3,4 млн - 83,5 тисяч оновлень були зроблені за кордоном. Відповідальні громадяни оновлювали дані навіть на Гаїті та в Гренландії.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані повинні були до 16 липня оновити свої облікові дані. Після цього стартував механізм штрафів. Їх розмір - від 17 до 25,5 тисячі гривень. При цьому вони не нараховуватимуться автоматично. Процедура по кожному окремому випадку може тривати від трьох місяців до року.

Військовозобов'язані в Україні можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" і після 16 липня. Однак, навіть у такому випадку, штраф все ще потрібно буде сплатити. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко на Facebook.

"В "Резерв+" залишається можливість оновити дані навіть після 16 липня при першій авторизації. Для тих, хто раніше не користувався застосунком. Це дозволить отримати електронний військовий квиток і не носити з собою папірці", - повідомила вона.

Але, як зазначила заступниця міністра, відповідальність за порушення закону не зникає.

Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхньої останньої реєстрації.

Нагадаємо, чоловіків зупинятимуть на вулиці і, перевіряючи документи, будуть встановлювати – людина оновила дані, чи ні. Якщо не оновила, то на місці складатимуть адміністративний протокол.

Источник материала
loader
loader