Республіканці і влада Угорщини симпатизують один одному
Республіканці і влада Угорщини симпатизують один одному

Республіканці і влада Угорщини симпатизують один одному

The Washington Post розглянувала призначення Джей Ді Венса на посаду віцепрезидента США, яке стало предметом великого інтересу й обговорення як в самому Сполучених Штатах, так і за їхніми межами. Особливо великий резонанс викликав реакцію Угорщини на це призначення.

Рішення Дональда Трампа призначити своїм віцепрезидентом сенатора Джей Ді Венса викликало схвалення не лише серед прихильників експрезидента в Республіканській партії. Вибір кандидатури з не меншою радістю зустріли в Будапешті, пише The Washington Post.

«Адміністрація Трампа і Венса – це звучить просто чудово», – написав у X ключовий радник і однофамілець Віктора Орбана Балаш Орбан. І це почуття взаємне, адже про симпатії, які американські консерватори мають до сучасної Угорщини, добре відомо, зазначає видання.

Антиліберальний націоналізм Орбана знаходить шанувальників по всьому Заходу. Багатьом правим імпонують курс угорського лідера в питанні міграції, а також його прагнення «перебудувати державу за своїм образом і подобою», стверджує The Washington Post.

Сам Венс неодноразово висловлював підтримку націоналістичному проекту, створеному в Угорщині. Під час своєї сенаторської кампанії він звеличував достоїнства традиціоналістської політики Орбана, зокрема пільгові кредити для сімей із дітьми.

Будучи «затятим скептиком» у питанні допомоги Києву, Венс приєднався до «дещо дружньої Кремлю» позиції Орбана щодо українського конфлікту. Крім того, сенатор обрушувався з критикою на Євросоюз за відмову фінансувати Угорщину, звинувачуючи Брюссель у «нав’язуванні ліберальних, імперіалістичних поглядів» решті країн континенту, підкреслює видання.

Крім того, Орбана і Трампа об’єднують давні дружні стосунки. Зокрема, експрезидент надсилав відеозвернення на з’їзд правих сил у Будапешті, в якому він похвалив Орбана і вказав на їхню спільну «епічну боротьбу за звільнення своїх країн від усіх зловісних сил, які хочуть їх знищити», нагадує The Washington Post.

Теги по теме
США Новости политики Дональд Трамп Венгрия
Источник материала
loader
loader